مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

826
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف غذایی تفاله زیتون در رشد، ترکیب لاشه و ارزیابی حسی ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 144

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی تاثیر ضایعات حاصل از روغن کشی میوه زیتون در رشد و ارزیابی حسی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام پذیرفت. 4 جیره غذایی شامل 1 جیره شاهد (بدون تفاله زیتون) و 3 جیره حاوی 5, 10 و 15 درصد تفاله خشک و الک شده زیتون فرموله به ماهیان در 3 تکرار تغذیه شد. ماهیان با وزن متوسط 5±71.3 گرم, به طور تصادفی, در مخازن بتونی گرد با قطر 3 متر و ارتفاع 1 متر توزیع شدند. آب رودخانه با سرعت حدود L/S1 داخل استخرها در جریان بود, دما و pH آب به ترتیب طی دوره پرورش 3±10 درجه سانتی گراد و 6.7-8.1 بود. ماهی ها بر اساس 1-1.5 درصد وزن بدن طی 3 نوبت در روز (8, 12 و 18), به طور دستی, تغذیه شدند. بررسی فاکتورهای وزن نهایی, درصد افزایش وزن, نرخ رشد ویژه, ضریب وضعیت, ضریب تبدیل غذایی, شاخص کبدی و آنالیز لاشه نشان داد که به طور کل تا 5 درصد جیره می تواند با تفاله زیتون الک شده جایگزین شود. رشد, راندمان تغذیه ای و ترکیب لاشه ضعیف مربوط به تیمار با سطح 15 درصد تفاله زیتون بود که نسبت به سایر تیمارها اختلاف آماری بارزی را نشان می داد (P>0.05). نتایج ارزیابی حسی نیز نشان داد که افزودن تفاله زیتون در رنگ ماهی بی تاثیر است (P>0.05), ولی در بو و مزه ماهی تاثیر مثبت دارد و در مقایسه با تیمار شاهد باعث خوش خوراکی بیشتر ماهی شده است(P<0.05) . به طور کلی, می توان اظهار داشت که 5 درصد تفاله زیتون در تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان مفید است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوش خلق، مجیدرضا، علاف نویریان، حمید، موسی پورشاجانی، مجید، محمدی برسری، محمد، و عزیزی، محمدسعید. (1392). تاثیر سطوح مختلف غذایی تفاله زیتون در رشد, ترکیب لاشه و ارزیابی حسی ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 66(2)، 133-144. SID. https://sid.ir/paper/161973/fa

    Vancouver: کپی

    خوش خلق مجیدرضا، علاف نویریان حمید، موسی پورشاجانی مجید، محمدی برسری محمد، عزیزی محمدسعید. تاثیر سطوح مختلف غذایی تفاله زیتون در رشد, ترکیب لاشه و ارزیابی حسی ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1392؛66(2):133-144. Available from: https://sid.ir/paper/161973/fa

    IEEE: کپی

    مجیدرضا خوش خلق، حمید علاف نویریان، مجید موسی پورشاجانی، محمد محمدی برسری، و محمدسعید عزیزی، “تاثیر سطوح مختلف غذایی تفاله زیتون در رشد, ترکیب لاشه و ارزیابی حسی ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 66، no. 2، pp. 133–144، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161973/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button