مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

995
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره پوست پرتقال بر کیفیت فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) هنگام نگهداری در یخچال (4oC)

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 197

چکیده

 به کاربردن عصاره های طبیعی, به منزله یکی از منابع مناسب آنتی اکسیدانی, برای بهبود کیفیت ماهی در حال افزایش است. هدف این مطالعه بررسی تاثیرات آنتی اکسیدانی عصاره پوست پرتقال در کیفیت فیله ماهی کپور معمولی هنگام نگهداری در یخچال (4oC) است. فیله ها با غلظت های صفر, 1 و 5 درصد عصاره پوست پرتقال تیمار بسته بندی و در یخچال نگهداری شدند. ارزیابان شاخص های شیمیایی ((pH, پراکسید (PV), تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)) و ارزیابی حسی (بافت, بو, طعم, رنگ و مطلوبیت کل) را در روزهای صفر, 3, 6, 9, 12 و 15 اندازه گیری کردند. با افزایش زمان نگهداری مقادیر pH افزایش یافت که این روند در تیمار شاهد بیشتر بود (P<0.05). میزان پراکسید, تیوباربیتوریک اسید و مجموع بازهای نیتروژنی فرار در همه تیمارها به طور معنی داری افزایش یافت, به طوری که, مقادیر آنها برای نمونه های شاهد, 1 و 5 درصد به ترتیب در انتهای دوره به 14.8, 12.2, 10.2 (میلی اکی والان O2 در کیلوگرم چربی ماهی), 0.99, 0.78, 0.59 (میلی گرم مالون آلدئید در کیلوگرم گوشت ماهی) و 33.3, 30.5, 22.6 (میلی گرم نیتروژن در 100 گرم گوشت ماهی) رسید که این افزایش در تیمار 5 درصد نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (P<0.05). نتایج ارزیابی حسی بیانگر کاهش معنی دار خصوصیات حسی فیله ها طی دوره نگهداری بود. بر اساس نتایج این مطالعه فیله های تیمارشده با عصاره 5 درصد نسبت به سایر تیمارها تا انتهای دوره نگهداری مصرف شدنی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی بیگی، طیبه، علیزاده دوغیکلایی، ابراهیم، و زکی پوررحیم آبادی، اسحق. (1392). بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره پوست پرتقال بر کیفیت فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) هنگام نگهداری در یخچال (4oC). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 66(2)، 185-197. SID. https://sid.ir/paper/161974/fa

    Vancouver: کپی

    علی بیگی طیبه، علیزاده دوغیکلایی ابراهیم، زکی پوررحیم آبادی اسحق. بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره پوست پرتقال بر کیفیت فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) هنگام نگهداری در یخچال (4oC). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1392؛66(2):185-197. Available from: https://sid.ir/paper/161974/fa

    IEEE: کپی

    طیبه علی بیگی، ابراهیم علیزاده دوغیکلایی، و اسحق زکی پوررحیم آبادی، “بررسی اثر آنتی اکسیدانی عصاره پوست پرتقال بر کیفیت فیله کپور معمولی (Cyprinus carpio) هنگام نگهداری در یخچال (4oC)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 66، no. 2، pp. 185–197، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161974/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button