مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات هیستامین و بار باکتریایی در ماهی هامور معمولی Epinephelus coioides نگهداری شده در یخ

صفحات

 صفحه شروع 287 | صفحه پایان 299

چکیده

 در این مطالعه تغییرات هیستامین و بار باکتریایی (باکتری های سرمادوست و مزوفیل) در ماهی هامور معمولی نگهداری شده در یخ مورد ارزیابی قرار گرفت. هیستامین در اولین روز نگهداری (روز صفر) در نمونه ها یافت نشد و از روز سوم نگهداری با میانگین غلظت 0.15 میکروگرم/گرم قابل ردیابی بود و سپس در طی دوره نگهداری ابتدا روند افزایشی داشت اما از روز پانزدهم کاهش قابل ملاحظه ای در غلظت آن مشاهده گردید که این کاهش تا پایان دوره نگهداری ادامه داشت. بار باکتریایی در زمان های مختلف نگهداری روند افزایشی را نشان دادند و بین اولین روز و آخرین روز نگهداری اختلاف معنی داری در مقادیر آنها مشاهده گردید. باکتری های سرمادوست تغییرات یکنواخت تری نسبت به باکتری های مزوفیل نشان دادند و با گذشت زمان باکتری های غالب در یخ را تشکیل دادند. باکتری های مزوفیل در طی دوره نگهداری نوسانات کاهشی و افزایشی داشتند به طوری که در روز پانزدهم یک کاهش در تعداد آنها مشاهده شد, اما از روز هجدهم مجددا روند افزایشی در پیش گرفتند. بر اساس نتایج حاصله, هیستامین بیشترین ارتباط را با باکتری های مزوفیل نشان داد و معادله رگرسیونی بصورت HIS=18.85 meso-41.16 تعیین گردید. بر طبق نتایج حاصل از بار باکتریایی و هیستامین و با توجه به حد استاندارد تعیین شده آنها در ماهیان (بار باکتریایی106-107 cfu/g , هیستامین 10 mg/100 g), می توان گفت که ماهیان هامور معمولی نگهداری شده در یخ در روز هجدهم در مرحله فساد می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیتا، سراج، نجف زاده ورزی، حسین، کوچنین، پریتا، فضل آرا، علی، و محمدیان، تکاور. (1389). بررسی تغییرات هیستامین و بار باکتریایی در ماهی هامور معمولی Epinephelus coioides نگهداری شده در یخ. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 63(4)، 287-299. SID. https://sid.ir/paper/161994/fa

    Vancouver: کپی

    بیتا سراج، نجف زاده ورزی حسین، کوچنین پریتا، فضل آرا علی، محمدیان تکاور. بررسی تغییرات هیستامین و بار باکتریایی در ماهی هامور معمولی Epinephelus coioides نگهداری شده در یخ. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1389؛63(4):287-299. Available from: https://sid.ir/paper/161994/fa

    IEEE: کپی

    سراج بیتا، حسین نجف زاده ورزی، پریتا کوچنین، علی فضل آرا، و تکاور محمدیان، “بررسی تغییرات هیستامین و بار باکتریایی در ماهی هامور معمولی Epinephelus coioides نگهداری شده در یخ،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 63، no. 4، pp. 287–299، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161994/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button