مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

858
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح فسفولیپید بر عملکرد رشد، هضم پذیری چربی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیره ی حاوی پودر چربی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 275 | صفحه پایان 283

چکیده

 در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف فسفولیپید بر عملکرد رشد, فراسنجه های خونی, هضم پذیری مواد غذایی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیره ی قزل آلای رنگین کمان بررسی شد. بدین منظور جیره ای با 20% چربی که 60% از چربی آن از پودر چربی تشکیل شده ساخته شد و فسفولیپید در دو سطح 5 و 15 گرم بر کیلوگرم به جیره اضافه گردید. جیره بدون فسفولیپید به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و در آن به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده شد. 135 ماهی قزل آلا با وزن اولیه 1.88±27.45 گرم در 9 تانک  300 لیتری به مدت 8 هفته روزانه 2 بار با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای آزمایش فراسنجه های رشد, برخی فراسنجه های پلاسما, هضم پذیری و فعالیت آنزیمی تعیین گردید. نتایج فراسنجه های رشد نشان داد که بین تیمارها و گروه شاهد از لحاظ درصد افزایش وزن, ضریب تبدیل غذایی, ضریب رشد ویژه, شاخص کبدی و ضریب چاقی تفاوت معنی داری وجود نداشت درحالیکه شاخص احشایی در گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود. همچنین بیشترین میزان تری گلیسیرید در شاهد یافت شد درحالیکه کلسترول بین تیمارها تفاوت معنی داری نداشت. قابلیت هضم مواد غذایی, تفاوت معنی داری را بین تیمارها نشان داد. بیشترین  هضم پذیری چربی و پروتئین به ترتیب در شاهد و فسفولیپید 15 بود و کمترین آنها در فسفولیپید 5 مشاهده شد. همچنین افزودن فسفولیپید افزایش معنی داری در فعالیت آنزیم لیپاز داشت و بیشترین میزان فعالیت آنزیمی در فسفولیپید 15 مشاهده شد. به نظر می رسد فسفولیپید از طریق افزایش هضم پذیری مواد مغذی به بهبود رشد کمک می کند و در سطح 15 گرم بر کیلوگرم جیره موجب بهبود برخی پارامترها در جیره ی حاوی پودر چربی در قزل آلای رنگین کمان می شود

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ادهمی، بتول، و امیرکلایی، کرامت. (1395). بررسی اثر سطوح فسفولیپید بر عملکرد رشد, هضم پذیری چربی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیره ی حاوی پودر چربی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 69(3)، 275-283. SID. https://sid.ir/paper/162002/fa

    Vancouver: کپی

    ادهمی بتول، امیرکلایی کرامت. بررسی اثر سطوح فسفولیپید بر عملکرد رشد, هضم پذیری چربی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیره ی حاوی پودر چربی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1395؛69(3):275-283. Available from: https://sid.ir/paper/162002/fa

    IEEE: کپی

    بتول ادهمی، و کرامت امیرکلایی، “بررسی اثر سطوح فسفولیپید بر عملکرد رشد, هضم پذیری چربی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیره ی حاوی پودر چربی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 69، no. 3، pp. 275–283، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162002/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button