مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فسفولیپید تجاری بر فراسنجه های خونی و سرمی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پودر چربی و مقایسه با جیره حاوی روغن ماهی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 مطالعه ای به منظور بررسی اثر فسفولیپید بر برخی فراسنجه های خونی و سرمی در جیره حاوی پودر چربی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. بدین منظور جیره ای با 20% چربی که نیمی از چربی آن از پودر چربی تامین گردید ساخته شد. فسفولیپید در دو سطح 0.5 و 1.5 درصد به جیره اضافه شد, در تیمار شاهد سطح فسفولیپید صفر بود و در آن به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده شد. 150 قطعه ماهی قزل آلا با وزن اولیه 27.45±1.88 در 9 تانک پلی اتیلن قرار گرفت و روزانه 2 بار در حد سیری به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی غذادهی شد. جیره های آزمایشی شامل 1- فسفولیپید 0.5%, 2- فسفولیپید 1.5%, 3- شاهد بود. نتایج مطالعه فراسنجه های خونی شامل هموگلوبین, گلبول قرمز, گلبول سفید, حجم متوسط گلبولی (MCV) و غلظت متوسط هموگلوبین در گلبول قرمز (MCH) بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری را نشان داد (P<0.05). بیشترین مقادیر هموگلوبین, گلبول سفید و MCH در گروه شاهد مشاهده شد درحالیکه بیشترین مقادیر گلبول قرمز و MCV به ترتیب در فسفولیپید 0.5 و فسفولیپید 1.5 بود. نتایج فراسنجه های سرمی از جمله گلوکز, پروتئین تام و آلبومین نشان دهنده اختلاف معنی دار بین تیمارها بود (P<0.05). افزودن فسفولیپید سبب افزایش معنی داری در مقدار گلوکز شد و در فسفولیپید 1.5 بیشترین مقدار گلوکز مشاهده شد اما بیشترین مقادیر پروتئین تام و آلبومین مربوط به گروه شاهد بود. به طور کلی, با توجه به برخی فراسنجه های خونی افزودن فسفولیپید در سطح 1.5%, توانست اثر منفی پودر چربی را در جیره قزل آلای رنگین کمان کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ادهمی، بتول، و کرامت، عبدالصمد. (1394). اثر فسفولیپید تجاری بر فراسنجه های خونی و سرمی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پودر چربی و مقایسه با جیره حاوی روغن ماهی. علوم تکثیر و آبزی پروری، 3(7)، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/241645/fa

    Vancouver: کپی

    ادهمی بتول، کرامت عبدالصمد. اثر فسفولیپید تجاری بر فراسنجه های خونی و سرمی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پودر چربی و مقایسه با جیره حاوی روغن ماهی. علوم تکثیر و آبزی پروری[Internet]. 1394؛3(7):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/241645/fa

    IEEE: کپی

    بتول ادهمی، و عبدالصمد کرامت، “اثر فسفولیپید تجاری بر فراسنجه های خونی و سرمی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با پودر چربی و مقایسه با جیره حاوی روغن ماهی،” علوم تکثیر و آبزی پروری، vol. 3، no. 7، pp. 11–18، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241645/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button