Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

940
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف عصاره زنجبیل بر کارایی رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi)

صفحات

 صفحه شروع 397 | صفحه پایان 407

کلیدواژه

ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi)Q2

چکیده

 مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر سطوح مختلف عصاره زنجبیل بر کارایی رشد, تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی بنی در مرحله انگشت قدی به مدت 8 هفته انجام شد. تعداد 192 قطعه بچه ماهی بنی با متوسط وزن اولیه 11.67±0.32گرم در قالب طرحی کاملا تصادفی به 4 تیمار با 3 تکرار برای هر تیمار تقسیم شدند. ماهی ها روزانه به میزان 3 درصد وزن بدن و در 3 نوبت با جیره غذایی حاوی عصاره زنجبیل با سطوح 0, 0.1, 0.5 و 1 درصد (به ترتیب به منزله تیمار کنترل و تیمارهای 1, 2 و 3) تغذیه شدند. گروه فاقد عصاره زنجبیل به منزله تیمار کنترل در نظر گرفته شد. بیش ترین میزان شاخص افزایش وزن بدن و شاخص کبدی در بین تیمارهای آزمایش در تیمار 3, تغذیه شده با جیره حاوی 1 درصد عصاره زنجبیل, مشاهده شد (P<0.05). مطلوب ترین میزان ضریب تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار 3, تغذیه شده با جیره حاوی 1 درصد عصاره زنجبیل, بود (P<0.05). میزان ضریب چاقی و ضریب بازده پروتئین بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری نشان ندادند (P>0.05). نتایج نشان داد که استفاده از عصاره زنجبیل در جیره غذایی تاثیری در میزان پروتئین, چربی, خاکستر و رطوبت لاشه ماهی بنی ندارد (P>0.05). با این حال, بیش ترین میزان پروتئین و چربی لاشه به ترتیب در تیمار 1 تغذیه شده با جیره حاوی 0.1 درصد و تیمار 2 تغذیه شده با جیره حاوی 0.5 درصد عصاره زنجبیل مشاهده شد. به طور کلی, می توان نتیجه گرفت که عصاره زنجبیل موجب تحریک رشد شده, اما تاثیری در میزان ترکیبات لاشه نداشته است. بنابراین, می توان استفاده از عصاره زنجبیل را به منزله محرک رشد در ماهی بنی در مرحله انگشت قدی پیشنهاد کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی یادکوری، نسرین، زنگویی، نسیم، موسوی، سیدمحمد، و ذاکری، محمد. (1394). تاثیر سطوح مختلف عصاره زنجبیل بر کارایی رشد, تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 68(3)، 397-407. SID. https://sid.ir/paper/162043/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی یادکوری نسرین، زنگویی نسیم، موسوی سیدمحمد، ذاکری محمد. تاثیر سطوح مختلف عصاره زنجبیل بر کارایی رشد, تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(3):397-407. Available from: https://sid.ir/paper/162043/fa

    IEEE: کپی

    نسرین رحیمی یادکوری، نسیم زنگویی، سیدمحمد موسوی، و محمد ذاکری، “تاثیر سطوح مختلف عصاره زنجبیل بر کارایی رشد, تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهی بنی (Mesopotamichthys sharpeyi)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 3، pp. 397–407، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162043/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا