مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,967
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,241
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج عصاره آنتی اکسیدانی از جلبک دریایی خلیج فارس (Chaetomorpha sp) با کمک مایکروویو و اولتراسوند و با استفاده از روش پاسخ سطح

صفحات

 صفحه شروع 555 | صفحه پایان 575

چکیده

 جلبک Chaetomorpha sp یکی از جلبک های سبز خلیج فارس است که می تواند به منزله منبعی دریایی حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی از جمله پلی فنول ها باشد. استخراج و کاربرد ترکیبات آنتی اکسیدانی و سایر مواد زیست فعال از منابع طبیعی و استفاده از ظرفیت های بومی می تواند موجب رشد اقتصادی و صنعتی هر منطقه شود. استخراج به کمک مایکروویو و اولتراسوند از جمله روش های جدید است و با مزیت هایی چون کاهش زمان استخراج و افزایش بهره وری انرژی همراه با کاهش تخریب ترکیبات هدف پتانسیل استفاده در آزمایشگاه ها را دارد. در این مطالعه برای بهینه سازی استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از جلبک C. sp از طراحی مرکب مرکزی در روش مایکروویو شامل 6 تکرار در نقطه مرکزی و 20 دور آزمایشی و در روش اولتراسوند از طرح باکس بنکن شامل 6 تکرار در نقطه مرکزی و 17 دور آزمایشی استفاده شد. خاصیت آنتی اکسیدانی با آزمایش های میزان فنول کل, قدرت کاهندگی آهن, فعالیت جذب رادیکال آزاد و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در شرایط بهینه در روش مایکروویو در قدرت 300, زمان 8 و غلظت استون به آب 25% و در روش اولتراسوند در زمان 30, دمای 30 و غلظت استون به آب 0% به دست آمد و میزان فنول به ترتیب 1.096 و 1.091 میلی گرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی بود. مقادیر واقعی آزمایشی و مقادیر پیش بینی شده با نرم افزار نیز دارای روابط منطقی بودند که نشان دهنده تناسب مدل های به کاررفته و نیز سازگاری روش پاسخ سطح برای تعیین شرایط بهینه بوده است. همچنین, جلبک C. sp دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بود و به منزله منبعی از فنول های طبیعی قابلیت استفاده در صنایع غذایی و دارویی را خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سفری، پروا، رضایی، مسعود، شویک لو، امیررضا، و باباخانی لشکان، آریا. (1394). بهینه سازی استخراج عصاره آنتی اکسیدانی از جلبک دریایی خلیج فارس (Chaetomorpha sp) با کمک مایکروویو و اولتراسوند و با استفاده از روش پاسخ سطح. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 68(4)، 555-575. SID. https://sid.ir/paper/162096/fa

    Vancouver: کپی

    سفری پروا، رضایی مسعود، شویک لو امیررضا، باباخانی لشکان آریا. بهینه سازی استخراج عصاره آنتی اکسیدانی از جلبک دریایی خلیج فارس (Chaetomorpha sp) با کمک مایکروویو و اولتراسوند و با استفاده از روش پاسخ سطح. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(4):555-575. Available from: https://sid.ir/paper/162096/fa

    IEEE: کپی

    پروا سفری، مسعود رضایی، امیررضا شویک لو، و آریا باباخانی لشکان، “بهینه سازی استخراج عصاره آنتی اکسیدانی از جلبک دریایی خلیج فارس (Chaetomorpha sp) با کمک مایکروویو و اولتراسوند و با استفاده از روش پاسخ سطح،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 4، pp. 555–575، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162096/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button