Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,028
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر نانوذره کیتوزان و عصاره آویشن شیرازی نانوکپسوله شده در فساد میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) تلقیح شده با لیستریا منوسایتوژنز (Listeria monocytogenese)

صفحات

 صفحه شروع 577 | صفحه پایان 587

چکیده

 غذاهای دریایی, به منزله منبع پروتئینی باارزش برای انسان ها, در رژیم غذایی سالم نقش مهمی را ایفا می کنند, با توجه به امکان آلودگی ماهی از لحظه برداشت تا مصرف با میکروارگانیسم های مختلف, روش های متفاوتی برای جلوگیری از فساد آن ها به کار می رود. هدف تحقیق حاضر بررسی استفاده از عصاره آویشن و کیتوزان نانوکپسوله شده برای مهار رشد باکتری لیستریا منوسایتوژنز در گوشت فیله شده ماهی قزل آلای رنگین کمان در زمان نگهداری در یخچال است. به نمونه های فیله شده گوشت ماهی CFU/g 103 × 1 باکتری لیستریا منوسایتوژنز تلقیح شد, سپس, نمونه ها در معرض عصاره آویشن در دو سطح 0.8 و 1.2 و نانوذره کیتوزان در دو سطح 0.15 و 0.25 (% v/w) به همراه یک گروه شاهد در قالب 5 تیمار قرار گرفتند. تمامی تیمارها و گروه شاهد به مدت 16 روز در دمای یخچال نگهداری شدند. هر چهار روز یک بار میزان تعداد کل باکتری ها, تعداد باکتری های سرمادوست و تعداد باکتری لیستریا منوسایتوژنز اندازه گیری شد.کمترین تعداد کل باکتری ها, تعداد باکتری های سرماگرا و تعداد باکتری های لیستریا منوسایتوژنز در روز پایان آزمایش در تیمار کیتوزان 0.25% مشاهده شد و بیشترین آن در تیمار شاهد مشاهده شد (P<0.05). نتایج نشان داد با گذر زمان از کارایی نگهدارنده ها علیه رشد باکتری لیستریا منوسایتوژنز کاسته می شود. استفاده از فرم نانوکپسوله آویشن و کیتوزان به طور معنی داری از رشد باکتری لیستریا منوسایتوژنز جلوگیری کرد همچنین, کیتوزان بهتر از عصاره آویشن باعث مهار لیستریا منوسایتوژنز شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلمان پوراحمدی، حسین علی، منوچهری، حامد، و صفری، رضا. (1394). بررسی تاثیر نانوذره کیتوزان و عصاره آویشن شیرازی نانوکپسوله شده در فساد میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) تلقیح شده با لیستریا منوسایتوژنز (Listeria monocytogenese). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 68(4)، 577-587. SID. https://sid.ir/paper/162103/fa

    Vancouver: کپی

    سلمان پوراحمدی حسین علی، منوچهری حامد، صفری رضا. بررسی تاثیر نانوذره کیتوزان و عصاره آویشن شیرازی نانوکپسوله شده در فساد میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) تلقیح شده با لیستریا منوسایتوژنز (Listeria monocytogenese). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(4):577-587. Available from: https://sid.ir/paper/162103/fa

    IEEE: کپی

    حسین علی سلمان پوراحمدی، حامد منوچهری، و رضا صفری، “بررسی تاثیر نانوذره کیتوزان و عصاره آویشن شیرازی نانوکپسوله شده در فساد میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) تلقیح شده با لیستریا منوسایتوژنز (Listeria monocytogenese)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 4، pp. 577–587، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162103/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا