مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج ژلاتین و روغن از پوست سه گونه از تن ماهیان خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 25

چکیده

 تن ماهیان از نظر تجاری اهمیت زیادی دارند. مقدار زیادی از تن ماهیان صید شده از خلیج فارس و دریای عمان وارد کارخانه های تهیه کنسرو می شوند. طی عمل آوری مقدار زیادی پوست به جا می ماند که بهره برداری زیادی از آن نمی شود. در سال 1388 از پوست ماهیان گیدر (Thunnus albacares), هوور (Thunnus tonggol) و هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) هر یک به میزان یک کیلوگرم تهیه و به صورت منجمد به آزمایشگاه منتقل شدند. آزمایشات برای استخراج ژلاتین و روغن از پوست در سه تکرار انجام شد. میانگین میزان ژلاتین و روغن پوست ماهی گیدر به ترتیب 10.81, 7.25 درصد, ماهی هوور مسقطی 16.73, 12.09 درصد و پوست ماهی هوور 16.46, 14.23 درصد بود. اختلاف معنی داری بین میزان ژلاتین و روغن پوست ماهی گیدر با دو گونه دیگر مشاهده شد. ژلاتین بدست آمده در دمای 5 درجه سانتیگراد و مدت زمان 3 ساعت منعقد شد و حلالیت آن در دمای 70 درجه سانتیگراد و مدت زمان 40 دقیقه بدست آمد. میزان ژلاتین و روغن به دست آمده از پوست این سه گونه ماهی قابل ملاحظه می باشد. با توجه به برخی خواص فیزیکی و شیمیایی ژلاتین و روغن فوق شاید بتوان در صنایع غذایی از آن استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پازوکی، جمیله، رشیدعلیجانی، اردشیر، مینایی تهرانی، داریوش، و شکری، محمدرضا. (1391). استخراج ژلاتین و روغن از پوست سه گونه از تن ماهیان خلیج فارس. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 65(1)، 15-25. SID. https://sid.ir/paper/162153/fa

    Vancouver: کپی

    پازوکی جمیله، رشیدعلیجانی اردشیر، مینایی تهرانی داریوش، شکری محمدرضا. استخراج ژلاتین و روغن از پوست سه گونه از تن ماهیان خلیج فارس. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1391؛65(1):15-25. Available from: https://sid.ir/paper/162153/fa

    IEEE: کپی

    جمیله پازوکی، اردشیر رشیدعلیجانی، داریوش مینایی تهرانی، و محمدرضا شکری، “استخراج ژلاتین و روغن از پوست سه گونه از تن ماهیان خلیج فارس،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 65، no. 1، pp. 15–25، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162153/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button