مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,258
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید خمیر کاغذ کرافت از دو رقم تندرشد صنوبر گونه ارومریکن

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 118

چکیده

 بر اساس نتایج طرح تحقیقاتی بررسی سازگاری ارقام مختلف صنوبر در کرج, دو رقم تندرشد صنوبر شامل رقم های ورنی روبنسیز و کاستانزو گونه ارومریکن انتخاب شدند. نمونه برداری از ارتفاع برابر سینه 3 پایه درخت 12 ساله از هر رقم انجام شد. بین میانگین طول, پهنا و ضخامت خرده چوب ها اختلاف معنی داری وجود نداشت. عوامل متغیر پخت کرافت شامل زمان پخت در 5 سطح (15 تا 75 دقیقه) و میزان مواد شیمیایی در 2 سطح (قلیائیت فعال 18% با سولفیدیته 23% و 20% با 25%) بوده اند. با توجه به بازده قابل قبول, عدد کاپا و وازده خمیرکاغذ, زمان پخت 45 دقیقه, قلیائیت فعال 18% با سولفیدیته 23% به عنوان شرایط بهینه تولید خمیرکاغذ برای ساخت کاغذ دست ساز انتخاب شدند. رفتار پالایش پذیری الیاف خمیرکاغذ تهیه شده از دو رقم برای رسیدن به درجه روانی 400 میلی لیتر استاندارد کانادایی نشان داد که اختلاف بین دو شاخص برای خمیر کاغذ از این دو رقم معنی دار نیست. طبقه بندی الیاف خمیرکاغذ به دست آمده با استفاده از دستگاه بوئرمک نت رقم کاستانزو را با شاخص طول الیاف بیشتر و نرمه کمتر, نشان داد. مقایسه آماری ویژگی های دو رقم از نظر میزان تولید چوب و نیز خمیر و کاغذ دست ساز نشان داد که رقم کاستانزو در شاخص مقاومت به ترکیدن و میانگین طول الیاف خمیرکاغذ و رقم ورنی روبنسیس در میزان رویش و شاخص مقاومت به پاره شدن برتر است و در سایر ویژگی ها بین آنها تفاوت معنی داری وجود ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، سعید، کرمانیان، حسین، رمضانی، امید، و مولوی، صفدر. (1391). تولید خمیر کاغذ کرافت از دو رقم تندرشد صنوبر گونه ارومریکن. جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، 65(1)، 107-118. SID. https://sid.ir/paper/162928/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی سعید، کرمانیان حسین، رمضانی امید، مولوی صفدر. تولید خمیر کاغذ کرافت از دو رقم تندرشد صنوبر گونه ارومریکن. جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1391؛65(1):107-118. Available from: https://sid.ir/paper/162928/fa

    IEEE: کپی

    سعید مهدوی، حسین کرمانیان، امید رمضانی، و صفدر مولوی، “تولید خمیر کاغذ کرافت از دو رقم تندرشد صنوبر گونه ارومریکن،” جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، vol. 65، no. 1، pp. 107–118، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162928/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button