مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,779
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

730
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کربنات کلسیم بر مقاومت به شوری ارقام یونجه

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 22

چکیده

یونجه مهمترین گیاه علوفه ای است که به دلیل سازگاری بالا با شرایط نامساعد محیطی, تنوع ژنتیکی و عملکرد کمی و کیفی قابل توجه در تمام مناطق جهان بصورت آبی و دیم کشت می شود. شــوری منــابع آب و خاک از مهمترین عوامل موثر بر کاهش تولید و سطح زیر کشت آن محسوب می شود که انتخاب ژنوتیپ های متحمل همراه با اعمال روش های مدیریتی صحیح, امکان تولید بیشتر و گسترش کشت این گیاه را در شرایط شور فراهم می آورد. بارزترین اثر شوری بر گیاهان, کاهش رشد و تولید می باشد. اضافه کردن کلسیم به محیط به دلیل خنثی کردن اثرات اسمزی مرتبط با تنش شوری, اثرات مخرب نمک را احتمالا از طریق تخفیف اثرات سمی یون های سدیم کاهش می دهد. بنابراین چهار رقم گلستان (20313), فائو (2566), سیستان و بلوچستان و همدانی محلی اهر به منظور تعیین نقش کلسیم در رشد و عملکرد یونجه در شرایط شور مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش در گلخانه تحت شرایط هیدروپونیک و با 5 سطح شوری در سه تکرار بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی اجرا شد. ارقام مورد بررسی ابتدا تحت تیمارهای شوری رشد نموده و پس از برداشت چین, گلدان های حاوی بوته ها با آب مقطر شستشوی کامل شده و سپس تیمارهای شوری و کربنات کلسیم در آنها اعمال گردیدند. نیاز غذایی با استفاده از محلول هوگلند تامین و کلیه تیمارها در محلول ها اعمال گردید. با آغاز گلدهی, برداشت بوته ها در هر چین انجام و سپس میزان وزن خشــک انـدام های هوایی, ریشــه, سـاقه, بــرگ و بیــوماس, ارتفـاع بوته ها, طول ریشه اصلی, تعداد میانگره ساقه اصلی و تعداد پنجه در هر بوته اندازه گیری شد. غیر از ارتفاع بوته تمام صفات مورد بررسی در ارقام اختلاف معنی داری در اثر شوری و کربنات کلسیم نشان دادند که بیشترین همبستگی مثبت و معنی دار با عملکرد مربوط به وزن خشک ساقه بود. مصرف کربنات کلسیم میزان افت صفات مورد بررسی را مخصوصا در ارقام مقاوم کاهش داد و ارقام گلستان (20313) و فائو (2566) بیشترین عملکرد را در این شرایط کسب نمودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد، حیدری شریف آباد، حسین، و رحیم زاده خویی، فرخ. (1384). تاثیر کربنات کلسیم بر مقاومت به شوری ارقام یونجه. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 1(2)، 9-22. SID. https://sid.ir/paper/166705/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد، حیدری شریف آباد حسین، رحیم زاده خویی فرخ. تاثیر کربنات کلسیم بر مقاومت به شوری ارقام یونجه. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1384؛1(2):9-22. Available from: https://sid.ir/paper/166705/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، حسین حیدری شریف آباد، و فرخ رحیم زاده خویی، “تاثیر کربنات کلسیم بر مقاومت به شوری ارقام یونجه،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 1، no. 2، pp. 9–22، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166705/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button