مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,263
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سویه های مختلف قارچ های میکوریزا روی ویژگی های ریشه و غلظت فسفر، پتاسیم، روی و آهن یونجه (.Medicagi sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 66

چکیده

 قارچ های میکوریزایی یکی از مهم ترین میکروارگانیسم های محیط ریشه محسوب می شوند که از طریق ایجاد هم زیستی با ریشه گیاهان نقش کلیدی را در پایداری ریزوسفر در زیست بوم های زراعی بازی می کنند. اثرات این قارچ ها از طریق ایجاد تغییرات روی برخی از خصوصیات ریشه و جذب عناصر غذایی در گیاهان میزبان اعمال می شود. در این آزمایش چهار سویه مختلف از قارچ های میکوریزایی شاملGlomus mosseae G. etanicatum, intraradices G.  و ترکیبی از سویه های مختلف G. mosseae, Gigaspora hartiga و G. fasciculatum با چهار تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی در دو مرحله در شرایط گلخانه و خاک غیراستریل به کار گرفته شدند. بعد از برداشت گیاهان, ریشه ها با آب معمولی شستشو داده شدند. ویژگی های ریشه مانند وزن خشک, طول, شاخص کلونی زایی, وزن خشک کل ریشه های میکوریزایی, نسبت طول ریشه به وزن خشک و غلظت فسفر, پتاسیم, روی و آهن اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که سویه های مختلف کارایی متفاوتی در ایجاد کلونی زایی روی ریشه های یونجه داشتند, به طوری که سویه Glomus mosseae بیشترین میزان شاخص کلونی زایی را داشت. هم چنین وزن خشک کل ریشه های میکوریزایی تحت تاثیر سویه های مختلف قرار گرفت. سویه های مختلف روی وزن خشک ریشه تاثیر معنی داری نداشتند و با توجه به نتایج آزمون دانکن گیاهان تیمار شده با Glomus mosseae دارای بیشترین وزن خشک ریشه بودند. سویه های مختلف در جذب عناصر غذایی با یکدیگر اختلاف نشان دادند. در این تحقیق مشخص شد که G. mosseae قابلیت جذب و انتقال فسفر, روی و پتاسیم بیشتری نسبت به سویه های دیگر دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی، محمد، اردکانی، محمدرضا، رجالی، فرهاد، نورمحمدی، قربان، زعفریان، فائزه، و تیموری، سعداله. (1388). تاثیر سویه های مختلف قارچ های میکوریزا روی ویژگی های ریشه و غلظت فسفر, پتاسیم, روی و آهن یونجه (.Medicagi sativa L). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 5(15)، 55-66. SID. https://sid.ir/paper/166767/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی محمد، اردکانی محمدرضا، رجالی فرهاد، نورمحمدی قربان، زعفریان فائزه، تیموری سعداله. تاثیر سویه های مختلف قارچ های میکوریزا روی ویژگی های ریشه و غلظت فسفر, پتاسیم, روی و آهن یونجه (.Medicagi sativa L). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1388؛5(15):55-66. Available from: https://sid.ir/paper/166767/fa

    IEEE: کپی

    محمد رضوانی، محمدرضا اردکانی، فرهاد رجالی، قربان نورمحمدی، فائزه زعفریان، و سعداله تیموری، “تاثیر سویه های مختلف قارچ های میکوریزا روی ویژگی های ریشه و غلظت فسفر, پتاسیم, روی و آهن یونجه (.Medicagi sativa L)،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 5، no. 15، pp. 55–66، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166767/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button