مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,080
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلول پاشی عناصر ریزمغذی بر، روی و منگنز بر خواص کمی و کیفی اجزای ریشه چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 25

چکیده

 به منظور مطالعه اثر کودهای حاوی عناصر ریزمغذی روی, بر و منگنز بر خواص کمی و کیفی چغندرقند, آزمایشی در سال زراعی 1386 در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهرستان میاندوآب به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه بلوﮎ های کامل تصادفی با 3 تکرار و 3 فاکتور انجام شد. فاکتور اول کلات روی, فاکتور دوم اسید بوریک و فاکتور سوم کلات منگنز و هر یک در سه سطح عدم مصرف (شاهد), مصرف به مقدار توصیه شده و مصرف کودها با دو برابر مقدار توصیه شده بود. نتایج حاصل از این پژوهش برای بخش ﻫﺎﻱ دم, تنه, طوقه و سر حاکی از موثر بودن اثر کودهای روی و منگنز و برتری آن ها نسبت به شاهد و دو برابر مقدار مصرف شده از لحاظ درصد قند خالص, درصد قند ناخالص, عملکرد تنه, ضریب استحصال و عملکرد قند خالص بود. همچنین اثرات توام روی, بر و منگنز بر کیفیت جزء سر و طوقه چغندرقند اثر معنی دار داشت. بین کودهای استفاده شده, روی و منگنز نسبت به بر از برتری برخوردار بود. تغذیه برگی با مصرف عناصر روی و منگنز از لحاظ ناخالصی ﻫﺎﻱ ریشه معنی دار گردید و نسبت به شاهد کاهش زیادی نشان داد. در هر یک از اجزای ریشه, مصرف کودها با مقدار توصیه شده نسبت به شاهد و دو برابر مقدار توصیه شده از لحاظ درصد قند خالص و ضریب استحصال افزایش نشان داد. از لحاظ مقایسه میانگین مقدار قند تنه, دم, طوقه و سر به ترتیب در ردیف ﻫﺎﻱ 1, 2, 3 و 4 قرار گرفتند. مصرف عناصر روی و منگنز به صورت محلول پاشی نه تنها سبب افزایش کمیت و کیفیت چغندرقند شد, بلکه این روش می تواند جنبه ﻫﺎﻱ اقتصادی قابل توجهی در کاهش هزینه ﻫﺎﻱ مصرف کودی از جمله رفع سریع کمبود آن, آسانتر بودن اجرای آن و کاهش سمیت ناشی از تجمع این عناصر را در بر داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسن زاده آذر، سلیمان، رشدی، محسن، و فتوحی، کیوان. (1388). اثر محلول پاشی عناصر ریزمغذی بر, روی و منگنز بر خواص کمی و کیفی اجزای ریشه چغندرقند. پژوهش در علوم زراعی، 2(5)، 13-25. SID. https://sid.ir/paper/167924/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زاده آذر سلیمان، رشدی محسن، فتوحی کیوان. اثر محلول پاشی عناصر ریزمغذی بر, روی و منگنز بر خواص کمی و کیفی اجزای ریشه چغندرقند. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1388؛2(5):13-25. Available from: https://sid.ir/paper/167924/fa

    IEEE: کپی

    سلیمان حسن زاده آذر، محسن رشدی، و کیوان فتوحی، “اثر محلول پاشی عناصر ریزمغذی بر, روی و منگنز بر خواص کمی و کیفی اجزای ریشه چغندرقند،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 2، no. 5، pp. 13–25، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/167924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button