مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید سالیسیک روی فراسنجه های بیوشیمیایی در فلفل سبز (Capsicum annum) تحت تنش کادمیوم

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 124

کلیدواژه

مالون دی آلدئید (MDA)Q2

چکیده

 در این مطالعه بعضی از نشانگرهای بیوشیمیایی گیاه فلفل (Capsicum annuum) به روش کشت گلدانی در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با پیش تیمار اسید سالیسیلیک در سه سطح (0, 10-5 و 10-4) مول و سپس کادمیوم در سه سطح (0, 6 و 12) میلی گرم بر کیلوگرم خاک در کل 9 تیمار و سه تکرار برای هر تیمار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که تیمار صرفا کادمیومی باعث کاهش مقدار کلروفیل کل و افزایش مقدار کلروفیل b و کارتنوئیدها شد. در تیمار اسید سالیسیلیک به تنهایی؛ اسید سالیسیلیک باعث افزایش در مقدار کلروفیل a و کاروتنوئید در حالی که روی محتوای کلروفیل کل تاثیر نداشت. در تیمارهای با هم, در هر دو سطح از اسید سالیسیلیک افزایش کادمیوم مقادیر این پارامترها را کاهش داد. در تیمارهای اسید سالیسیلیک یا کادمیوم به تنهایی؛ با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک یا مقدار کادمیوم پرولین ریشه؛ ساقه و برگ افزایش نشان داد. در تیمارهای توام؛ در هر دو غلظت از اسید سالیسیلیک با افزایش غلظت کادمیوم پرولین ریشه؛ ساقه و برگ کاهش یافت. در تیمارهای کادمیوم به تنهایی, مقدار پروتئین ریشه با افزایش غلظت کادمیوم نخست افزایش و سپس کاهش یافت در حالی که در همان تیمارها در ساقه کاهش دیده شد در برگ در 6 میلی گرم افزایش وجود داشت. در تیمار صرفا اسید سالیسیلیک مقدار پروتئین ریشه, ساقه, برگ با افزایش اسید سالیسیلیک, افزایش نشان داد. در تیمارهای با هم 10-5 در مول از اسید سالیسیلیک با افزایش غلظت کادمیوم مقدار پروتئین ریشه و در 10-4 مول در ساقه و برگ افزایش یافت. نتایج نشان دادند که در تیمارهای بدون اسید سالیسیلیک با افزایش غلظت کادمیوم از صفر به 6 و 12 میلی گرم مقدار MDA (مالون دی آلدئید) افزایش یافت. در تیمارهای اسید سالیسیلیک به تنهایی؛ اسید سالیسیلیک در غلظت 10-5 مول تاثیر روی MDA نسبت به شاهد نداشت؛ اما در 10-4 مول مقدار آن را افزایش داد. در تیمارهای توام؛ در گیاهان تیمار شده با 10-5 مول از اسید سالیسیلیک؛ افزایش غلظت کادمیوم باعث کاهش مقدار آن شد. در گیاهان تیمار شده 10-5 با مول از اسید سالیسیلیک؛ افزایش غلظت کادمیوم باعث کاهش مقدار آن شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اخوان هزاوه، طرفه، و دیلمقانی، کمال الدین. (1391). اثر اسید سالیسیک روی فراسنجه های بیوشیمیایی در فلفل سبز (Capsicum annum) تحت تنش کادمیوم. پژوهش در علوم زراعی، 5(18)، 109-124. SID. https://sid.ir/paper/168041/fa

    Vancouver: کپی

    اخوان هزاوه طرفه، دیلمقانی کمال الدین. اثر اسید سالیسیک روی فراسنجه های بیوشیمیایی در فلفل سبز (Capsicum annum) تحت تنش کادمیوم. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1391؛5(18):109-124. Available from: https://sid.ir/paper/168041/fa

    IEEE: کپی

    طرفه اخوان هزاوه، و کمال الدین دیلمقانی، “اثر اسید سالیسیک روی فراسنجه های بیوشیمیایی در فلفل سبز (Capsicum annum) تحت تنش کادمیوم،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 5، no. 18، pp. 109–124، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/168041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button