مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,116
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه فعالیت ضد باکتریایی عصاره متانولی خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota و اسفنج گونه furcata Niphates جزیره هنگام خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 بسیاری از بی مهرگان دریایی مانند اسفنج ها و خیارهای دریایی متابولیت های ثانویه تولید می کنند که این ترکیبات کاربرد دارویی دارند. این پژوهش علمی به منظور تعیین خواص ضد باکتری عصاره متانولی استخراج شده از خیار دریایی گونه H. leucospilota و اسفنج گونه N. Furcata نسبت به باکتری های گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس, باسیلوس سرئوس, استافیلوکوکوس آورئوس و انتروکوکوس فکالیس و گرم منفی اشرشیاکلی, سودوموناس آئروژینوزا و سراشیا مارسسنس استفاده از روش رقت لوله ایی طراحی شده است. نتایج آزمایش نشان داد که عصاره متانولی استخراج شده از اسفنج از رشد تمام باکتری های گرم مثبت و منفی جلوگیری می کند و اثر کشندگی روی باکتری های گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس در غلظت 5 میلی گرم بر میلی لیتر, استافیلوکوکوس آورئوس و باسیلوس سرئوس در غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر و گرم منفی اشرشیاکولای در غلظت 30 میلی گرم بر میلی لیتر و ﺳﺮاﺷﯿﺎﻣﺎرﺳﯿﺴﻨﺲ در غلظت 20 میلی گرم بر میلی لیتر از خود نشان داد؛ اما عصاره متانولی خیار دریایی نسبت به عصاره متانولی اسفنج اثر ضد باکتریایی کمتری از خود نشان می دهد, این عصاره از رشد باکتری های گرم مثبت همانند باسیلوس سوبتیلیس و باسیلوس سرئوسدر غلظت 30 میلی گرم, استافیلوکوکوس آورئوس در غلظت 10 میلی گرم و گرم منفی اشرشیاکولای در غلظت 30 میلی گرم و ﺳﺮاﺷﯿﺎﻣﺎرﺳﯿﺴﻨﺲ در غلظت 10 میلی گرم جلوگیری نمود اما تنها روی باکتری استافیلوکوکوس آورئوس در غلظت 40 میلی گرم اثر کشندگی نشان داد. عصاره متانولی اسفنج اثر ضد باکتریایی را بسیار قوی تر از عصاره متانولی خیار دریایی از خود نشان داد, بنابراین این عصاره در مقایسه با عصاره متانولی خیار دریایی دارای ترکیبات ضد باکتریایی بیشتری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظمی، ملیکا، تمدنی جهرمی، سعید، سالاری، زهرا، و گذری، محسن. (1395). بررسی و مقایسه فعالیت ضد باکتریایی عصاره متانولی خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota و اسفنج گونه furcata Niphates جزیره هنگام خلیج فارس. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 8(32)، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/174572/fa

    Vancouver: کپی

    ناظمی ملیکا، تمدنی جهرمی سعید، سالاری زهرا، گذری محسن. بررسی و مقایسه فعالیت ضد باکتریایی عصاره متانولی خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota و اسفنج گونه furcata Niphates جزیره هنگام خلیج فارس. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1395؛8(32):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/174572/fa

    IEEE: کپی

    ملیکا ناظمی، سعید تمدنی جهرمی، زهرا سالاری، و محسن گذری، “بررسی و مقایسه فعالیت ضد باکتریایی عصاره متانولی خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota و اسفنج گونه furcata Niphates جزیره هنگام خلیج فارس،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 8، no. 32، pp. 65–72، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174572/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا