این پژوهش با هدف بررسی تغذیه آرتمیای فرانسیسکانا (Artemia fransiscana) غنی شده با روغن کبد ماهی کاد و ویتامین C بر روی میزان رشد، بازماندگی و مقاومت لاروهای ماهی مرکب ببری در برابر تنش شوری و دمایی، در ایستگاه نرم تنان خلیج فارس بندرلنگه انجام گرفت. لاروهای ماهی مرکب ببری، بیست و پنج روز پس از هچ با میانگین طول 15.97±0.15 میلی متر و میانگین وزن 3.53±0.03 گرم در 5 تیمار، همراه با سه تکرار به مخازن پرورش منتقل شدند. تیمارهای آزمایشی شامل آرتمیای بالغ فرانسیسکانای غنی شده با روغن کبد ماهی کاد حاوی 5، 10 و 15 درصد ویتامین C (به ترتیب گروه های C1، C2 و C3)، روغن کبد ماهی کاد بدون ویتامین (گروه HUFA) و آرتمیای غنی نشده (گروه شاهد) بود. در هر تکرار، 20 قطعه لارو ماهی مرکب به صورت تصادفی به مخازن 20 لیتری معرفی گردید و تعداد 10 عدد آرتمیای بالغ در لیتر در روز جهت غذادهی لاروها استفاده شد. در پایان دوره پانزده روزه تحقیق، به منظور ارزیابی مقاومت لاروهای ماهی مرکب ببری در برابر تنش، سه گروه از لاروها به مدت یک ساعت در برابر تنش های شوری 5، 15 و 25 قسمت در هزار و تنش دمایی 10، 25 و 35 درجه سانتی گراد قرار داده شدند و میزان مرگ ومیر ناشی از استرس ثبت شد. نتایج پژوهش نشان داد که تغذیه با ویتامین C و اسیدهای چرب غیراشباع باعث افزایش فاکتورهای رشد و بازماندگی در لاروهای ماهی مرکب ببری شد، به طوری که بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد اختلاف معنی داری به لحاظ آماری مشاهده گردید (P<0.05). همچنین بررسی نتایج میزان بازماندگی پس از اعمال تنش های شوری و دمایی، نشان داد که اگرچه بین تیمارهای آزمایشی (به جز شاهد) اختلاف معنی داری وجود نداشت ولی میزان بازماندگی در شوری 25 قسمت در هزار و همچنین میزان بازماندگی در دمای 25 درجه سانتی گراد بیشتر بود. به طور کلی غنی سازی آرتمیا با اسیدهای چرب ضروری و ویتامین C موجب افزایش رشد و بازماندگی در لاروهای ماهی مرکب ببری گردید.