مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

968
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روش های پخت بر باقی مانده غلظت آرسنیک و جیوه در میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus)

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 88

چکیده

 پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر روش های مختلف پخت (آب پز کردن, بخار پز کردن و سرخ کردن) بر میزان غلظت آرسنیک و جیوه در بافت میگوی سفید هندی انجام گرفت. جهت استخراج و تعیین میزان باقیمانده آرسنیک و جیوه نمونه ها, از روش هضم مرطوب با استفاده از اسپکتروفتومتری جذب اتمی کوره و هیدرید به ترتیب برای اندازه گیری آرسنیک و جیوه استفاده شد. میانگین میزان درصد بازیافت جیوه و آرسنیک در نمونه های میگو به ترتیب برحسب میکروگرم بر کیلوگرم 90.6 درصد و 102 درصد به دست آمد. میانگین غلظت آرسنیک و جیوه در نمونه های خام میگو برحسب میکروگرم بر کیلوگرم به ترتیب 237.67±27.01 و 115.67±16.86 به دست آمد. نتایج مطالعه نشان داد میزان غلظت آرسنیک در نمونه های میگوی سرخ شده به میزان 459.42±63.66 میکروگرم بر کیلوگرم افزایش یافته که از نظر آزمون های آماری معنی دار بود (P<0.05). همچنین غلظت جیوه در نمونه های بخارپز شده, آب پز شده و سرخ شده به ترتیب نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. نتایج نشان داد روش سرخ کردن که یکی از متداول ترین روش های طبخ آبزیان در ایران می باشد, روش مطلوبی ازنظر سلامت مصرف کنندگان نیست. همچنین نتایج مطالعه حاضر اهمیت پایش دوره ای سطوح جیوه و آرسنیک را در مواد غذایی نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قیصری، الهام، رحیمی، ابراهیم، شاکریان، امیر، رئیسی، مهدی، امیدوار، سهیل، قربانی، فاطمه، و ترکی، زینب. (1393). اثر روش های پخت بر باقی مانده غلظت آرسنیک و جیوه در میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 6(24)، 83-88. SID. https://sid.ir/paper/174641/fa

    Vancouver: کپی

    قیصری الهام، رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر، رئیسی مهدی، امیدوار سهیل، قربانی فاطمه، ترکی زینب. اثر روش های پخت بر باقی مانده غلظت آرسنیک و جیوه در میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1393؛6(24):83-88. Available from: https://sid.ir/paper/174641/fa

    IEEE: کپی

    الهام قیصری، ابراهیم رحیمی، امیر شاکریان، مهدی رئیسی، سهیل امیدوار، فاطمه قربانی، و زینب ترکی، “اثر روش های پخت بر باقی مانده غلظت آرسنیک و جیوه در میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 6، no. 24، pp. 83–88، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174641/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button