مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,080
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید و خون و بررسی تاثیر آنها بر شاخص های تجزیه پذیری در شکمبه دام

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 این تحقیق بمنظور ارزیابی اثرات فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید و خون در شاخص های تجزیه پذیری ماده خشک (DM), پروتئین خام(CP)  و ماده آلی (OM) در شکمبه دام صورت گرفته است. بر روی نمونه های کنجاله سویا به میزان 0.8 gr / 100 gr CP فرم آلدئید و به میزانهای 0.5, .75, 1.5 و 2 لیتر بر کیلوگرم DM خون معمولی افزوده شده است. در این تحقیق از سه رأس قوچ نژاد مرینوس بالغ فیستول گذاری شده استفاده گردید. مدت زمانهای رشد (Incubation) نمونه های تهیه شده در شکمبه 2, 4, 8 , 16, 24 و 48 ساعت بود. بدین ترتیب شاخص تجزیه پذیری و ارزیابی ماده خشک (DM), ماده آلی (OM) و پروتئین خام (CP) نمونه های کنجاله سویا مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیقات مشخص شده است که حداکثر پتانسیل تجزیه پذیری پروتئین در شکمبه در فرآوری آن با فرم آلدئید دچار تغییری نشده است, اما با فرآوری آن توسط خون, این تجزیه پذیری بین 10.31 – 2.18% افزایش یافته است. در نمونه های فرآوری شده توسط فرم آلدئید 0.8 gr / 100 gr CP و همچنین 0.5, 1.5 و2  لیتر بر کیلوگرمDM , خون معمولی, نسبت تجزیه پذیری ماده خشک (DM), پروتئین خام (CP) و ماده آلی (OM) در شکمبه دچار افزایش شده است. در حالیکه ارزش موثر تجزیه پذیری پروتئین خام کنجاله سویا درK=0.05/h , %50.5 می باشد, این نسبت در فرآوری آن با فرم آلدئید, تا حدود 32.9% دچار کاهش شده است. این نسبت در فرآوری کنجاله سویا با خون معمولی, حدود 57.9 – 54.7% دچار افزایش شده است. در نتیجه می توان گفت که فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید برای نشخوار کنندگان می تواند مفید باشد, اما فرآوری آن با خون معمولی نمی تواند محافظ پروتئین خام آن در مقابل عمل تخمیر شکمبه ای باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جدی، علی نقی. (1386). فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید و خون و بررسی تاثیر آنها بر شاخص های تجزیه پذیری در شکمبه دام. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، 1(1)، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/175627/fa

    Vancouver: کپی

    جدی علی نقی. فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید و خون و بررسی تاثیر آنها بر شاخص های تجزیه پذیری در شکمبه دام. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)[Internet]. 1386؛1(1):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/175627/fa

    IEEE: کپی

    علی نقی جدی، “فرآوری کنجاله سویا با فرم آلدئید و خون و بررسی تاثیر آنها بر شاخص های تجزیه پذیری در شکمبه دام،” پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی)، vol. 1، no. 1، pp. 11–18، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/175627/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا