مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,069
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,192
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر فیبر پرتقال بر خواص فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی ماست میوه ای توت فرنگی به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

چکیده

 در این پژوهش تاثیر افزودن فیبر پرتقال بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی ماست توت فرنگی با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی گردید. مقدار فیبر در محدوده 0-1.2 درصد و زمان نگهداری در محدوده 29-3 روز بود. نتایج تجزیه آماری داده ها نشان داد با افزایش مقدار فیبر, ماده خشک و ویسکوزیته به طور معنی داری افزایش و سینرزیس کاهش پیدا کرد (P<0.05) در حالی که تاثیر آن بر اسیدیته و pH نمونه ها معنی دار نبود (P>0.05).در طول زمان نگهداری درصد اسیدیته و سینرزیس به طور معنی داری افزایش و pH و ویسکوزیته کاهش یافت (p<0.05). همچنین افزایش مقدار فیبر به طور معنی داری طیف رنگی زرد (پارامتر b* مثبت) را افزایش و میزان روشنایی (L*) محصول را کاهش داد (P<0.05) نتایج تجزیه آماری ارزیابی حسی نمونه ها نیز نشان داد که با افزایش مقدار فیبر شاخص رنگ, عطر و طعم و پذیرش کلی کاهش پیدا کرد اما امتیاز آن ها در محدوده خوب و قابل قبول قرار داشت. با توجه به مدل تجربی به دست آمده توسط روش سطح پاسخ ارتباط بین متغیرهای مورد مطالعه مناسب تشخیص داده شد. بر اساس آزمایشات انجام شده شرایط بهینه برای تولید ماست توت فرنگی حاوی فیبر پرتقال, میزان فیبر 1.2 درصد و زمان نگهداری 16 روز تعیین گردید که در این شرایط مقدار ویسکوزیته 3519 سانتی پواز, سینرزیس 28.49 درصد, ماده خشک 25.24 درصد و امتیاز پذیرش کلی 4.75 از 7 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیمی محله، افسانه، زمردی، شهین، محمدی ثانی، علی، و احمدزاده قویدل، ریحانه. (1392). بررسی تاثیر فیبر پرتقال بر خواص فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی ماست میوه ای توت فرنگی به روش سطح پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 5(1 (پیاپی 15))، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/176476/fa

    Vancouver: کپی

    عظیمی محله افسانه، زمردی شهین، محمدی ثانی علی، احمدزاده قویدل ریحانه. بررسی تاثیر فیبر پرتقال بر خواص فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی ماست میوه ای توت فرنگی به روش سطح پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1392؛5(1 (پیاپی 15)):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/176476/fa

    IEEE: کپی

    افسانه عظیمی محله، شهین زمردی، علی محمدی ثانی، و ریحانه احمدزاده قویدل، “بررسی تاثیر فیبر پرتقال بر خواص فیزیکوشیمیایی, رئولوژیکی و حسی ماست میوه ای توت فرنگی به روش سطح پاسخ،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 5، no. 1 (پیاپی 15)، pp. 23–34، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176476/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا