مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,010
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

817
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روند آلودگی لیستریا در ماهی فیتوفاگ دودی شده به روش سرد

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 25

چکیده

 باکتری لیستریا, یک ارگانیزم است که در آب و خشکی دیده می شود. وجود این میکروارگانیزم در غذاهای دریایی آماده مصرف نظیر ماهی دودی سبب مسمومیت غذایی شده که غالبا در نوزادان و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی می باشند دیده می شود. تعداد 15 عدد از ماهیان به صورت تصادفی انتخاب و پس از خروج محتویات شکمی, کاملا شست وشو داده شدند. تعداد 15 عدد دیگر نیز به منظور جداسازی مواد زائد خارجی از سطح بدن با آب شیرین شست وشو داده شدند. هر دو نمونه از ماهیان شکم پر و شکم خالی در مدت 3 روز به روش سرد, دوددهی (30 درجه سانتی گراد) گردیدند. بررسی ماهیان تازه, نشان داد که 40 درصد نمونه ها آلوده به لیستریا بودند. میزان انتشار لیستریا مونوسیتوژنز و لیستریا اینوکوا در نمونه های ماهیان تازه به ترتیب 33 درصد و 20 درصد بود. نتایج حاصل از نمونه های شکم خالی و شکم پر ماهیان فیتوفاگ دودی شده, نشان داد که هر دو گونه باکتری قادر به زنده ماندن در تیمارهای مختلف ماهیان دودی بودند. در این تحقیق, میزان انتشار لیستریا در نمونه های شکم پر, بیش تر از شکم خالی بود و بار باکتریایی لیستریا نیز به طور معنی داری در زمان دوددهی افزایش داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرخانلو، پونه، صفری، رضا، رضایی، مسعود، و سعیدی اصل، محمدرضا. (1390). بررسی روند آلودگی لیستریا در ماهی فیتوفاگ دودی شده به روش سرد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 3(2 (پیاپی 8))، 21-25. SID. https://sid.ir/paper/176592/fa

    Vancouver: کپی

    امیرخانلو پونه، صفری رضا، رضایی مسعود، سعیدی اصل محمدرضا. بررسی روند آلودگی لیستریا در ماهی فیتوفاگ دودی شده به روش سرد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1390؛3(2 (پیاپی 8)):21-25. Available from: https://sid.ir/paper/176592/fa

    IEEE: کپی

    پونه امیرخانلو، رضا صفری، مسعود رضایی، و محمدرضا سعیدی اصل، “بررسی روند آلودگی لیستریا در ماهی فیتوفاگ دودی شده به روش سرد،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 3، no. 2 (پیاپی 8)، pp. 21–25، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176592/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button