مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,224
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نایسین و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی و توام با یکدیگر بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 20

چکیده

 سابقه و هدف: عفونت غذایی ناشی از لیستریا در 30% افراد مبتلا منجر به مرگ و میر می شود. با توجه به احتمال بالای آلودگی ماهیان پرورشی به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز, هدف تحقیق حاضر, بررسی استفاده از اسانس آویشن و باکتریوسین نایسین به تنهایی و توام با یکدیگر جهت مهار رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ است.مواد و روش ها: به نمونه های گوشت چرخ شده ماهی میزان104 CFU/g ×1 باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شد. تیمارهای نایسین در دو سطح 500 IU/g و 1000 IU/g و تیمارهای اسانس آویشن در سه سطح 0.4, 0.8 و 1.2% حجمی وزنی به تنهایی و توام با یکدیگر تهیه شدند. همه تیمارها و گروه شاهد بسته بندی و به مدت 12 روز در دمای یخچال نگهداری شدند. تعداد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز هر دو روز یک بار توسط کشت سطحی روی محیط لیستریا کروم آگار شمارش شد.یافته ها: نایسین در دو غلظت 500 IU/g و1000 IU/g  به تنهایی نتوانست تعداد باکتری های لیستریا مونوسیتوژنز را به زیر حد مجاز برای افراد سالم (100 سلول در هر گرم ماده غذایی خام) برساند. با گذشت زمان از خاصیت مهارکنندگی نایسین علیه رشد لیستریا مونوسیتوژن کاسته شد. در حالی که استفاده همزمان از نایسین و اسانس آویشن در دو غلظت 0.8% و 1.2% موجب کاهش تعداد این باکتری به زیر حد مجاز در طول 12 روز دوره آزمایش شد.نتیجه گیری: بهترین فرمول پیشنهادی برای مهار رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ در دمای یخچال, استفاده توام از آویشن 0.8% حجمی وزنی و نایسین 1000 IU/g است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبداله زاده، اسماعیل، رضایی، مسعود، حسینی، هدایت، و صفری، رضا. (1390). تاثیر نایسین و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی و توام با یکدیگر بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(4 (پی در پی 23))، 13-20. SID. https://sid.ir/paper/121395/fa

    Vancouver: کپی

    عبداله زاده اسماعیل، رضایی مسعود، حسینی هدایت، صفری رضا. تاثیر نایسین و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی و توام با یکدیگر بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(4 (پی در پی 23)):13-20. Available from: https://sid.ir/paper/121395/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل عبداله زاده، مسعود رضایی، هدایت حسینی، و رضا صفری، “تاثیر نایسین و اسانس آویشن شیرازی به تنهایی و توام با یکدیگر بر جمعیت لیستریا مونوسیتوژن تلقیح شده در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 4 (پی در پی 23)، pp. 13–20، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121395/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا