مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

814
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه پایداری عملیات کشاورزی در سبزیجات شهرستان جیرفت (مطالعه موردی پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی)

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 28

چکیده

 بر اساس گزارش سازمان های جهانی حدود یک سوم جمعیت امروزی جهان با فقر غذایی مواجه هستند. آمار موجود این واقعیت را روشن می سازد که سیستم های مرسوم کشاورزی در دستیابی به تامین نیاز غذایی بشر ناکارآمد بوده اند. از این رو کشاورزی پایدار به عنوان کارآمدترین راه حل از سوی متخصصان مدنظر قرار گرفته است. به سبب نقش و اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد و اشتغال شهرستان جیرفت و جایگاه سبزیجات در سلامتی مصرف کنندگان, تحقیق حاضر با هدف مقایسه پایداری عملیات کشاورزی سه محصول پیاز, سیب زمینی و گوجه فرنگی در سال زراعی 88-1387 در شهرستان جیرفت صورت پذیرفته است. به این منظور تعداد 197 کشاورز به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی متناسب از بین جامعه آماری انتخاب گردید. نتایج تحقیق نشان داد که 52.3 درصد بهره برداران در گروه با عملیات کشاورزی ناپایدار و نسبتا ناپایدار قرار دارند و تنها 31 و 16.7 درصد آنها به ترتیب در طبقه نسبتا پایدار و پایدار قرار می گیرند. نتایج آزمون تجزیه واریانس چندمتغیره نشان داد که به طور کلی مزارع سیب زمینی نسبت به مزارع پیاز و گوجه فرنگی در وضعیت نامناسب تری از نظر پایداری عملیات کشاورزی قرار دارند. نتایج همچنین نشان داد که علت پایداری عملیات کشاورزی در گوجه فرنگی کاران نسبت به پیاز و سیب زمینی کاران در مدیریت بهتر کنترل علف های هرز, کشت و مدیریت خاک می باشد, و از سوی دیگر نیز برتری پایداری پیازکاران نسبت به سیب زمینی کاران در مدیریت کنترل آفات و بیماری ها می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عادلی ساردویی، محسن، حیاتی، باب اله، ظریفیان، شاپور، حسینی نسب، سیدداوود، و محمدرضایی، رسول. (1390). مقایسه پایداری عملیات کشاورزی در سبزیجات شهرستان جیرفت (مطالعه موردی پیاز, سیب زمینی و گوجه فرنگی). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 21/2(1)، 15-28. SID. https://sid.ir/paper/180674/fa

    Vancouver: کپی

    عادلی ساردویی محسن، حیاتی باب اله، ظریفیان شاپور، حسینی نسب سیدداوود، محمدرضایی رسول. مقایسه پایداری عملیات کشاورزی در سبزیجات شهرستان جیرفت (مطالعه موردی پیاز, سیب زمینی و گوجه فرنگی). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21/2(1):15-28. Available from: https://sid.ir/paper/180674/fa

    IEEE: کپی

    محسن عادلی ساردویی، باب اله حیاتی، شاپور ظریفیان، سیدداوود حسینی نسب، و رسول محمدرضایی، “مقایسه پایداری عملیات کشاورزی در سبزیجات شهرستان جیرفت (مطالعه موردی پیاز, سیب زمینی و گوجه فرنگی)،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 21/2، no. 1، pp. 15–28، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button