مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,490
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

707
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری کلرید سدیم در بخشی از سیستم ریشه بر عملکرد، کمیت و کیفیت میوه توت فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 136 | صفحه پایان 144

چکیده

 تنش شوری با تغییر در الگوی جذب آب و عناصر غذایی, کمیت و کیفیت محصول را تحت تاثیر قرار می دهد. در صورتی که بتوان قسمتی از ریشه گیاه تحت تنش شوری را با آب معمولی آبیاری نمود, شاید اثرات منفی شوری تعدیل یابد. بدین منظور در آزمایشی ریشه های گیاه توت فرنگی رقم کاماروزا به دو قسمت تقسیم شدند و غلظت های مختلف شوری کلرید سدیم به هر قسمت ریشه اعمال گردید. تیمارهای آزمایشی شامل محلول NaCl در غلظت های صفر: صفر (هر دو قسمت ریشه با محلول غذایی بدون NaCl به عنوان شاهد), 0:30 (در یک قسمت ریشه با محلول غذایی بدون شوری و بخش دیگر محلول غذایی به اضافه 30 میلی مولار NaCl) و به همین ترتیب 0:60, 0:90, 30:30, 60:60, و 90:90 بودند. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی هایدروپونیک دانشگاه تبریز صورت گرفت تا اثر شوری در بخشی از ریشه بر عملکرد و کیفیت محصول توت فرنگی مورد بررسی قرار گیرد. نتایج نشان داد که با اعمال شوری در کل سیستم ریشه وزن تر و خشک میوه, طول میوه و عملکرد به طور معنی داری کاهش یافت. در صورتی که با اعمال شوری تنها در بخشی از سیستم ریشه وزن تر, وزن خشک و طول میوه, اسیدیته, pH, هدایت الکتریکی, مواد جامد محلول (TSS), عمر انبارمانی میوه ها و عملکرد نسبت به شاهد کاهش معنی داری نشان ندادند. بیشترین TSS در تیمار 90 :90 و کمترین آن در تیمار شاهد حاصل شد. اعمال شوری 30 میلی مولار در یک بخش ریشه منجر به افزایش اسیدیته و TSS میوه (که در طعم میوه نقش مهمی ایفا می نمایند), میزان ماده خشک و افزایش عمر انبارمانی میوه نسبت به شاهد گردید. بنابراین, اعمال شوری حدود 30 میلی مولار به بخشی از ریشه می تواند سبب افزایش کیفیت میوه توت فرنگی بدون کاهش عملکرد شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، مهری، طباطبایی، سیدجلال، حاجیلو، جعفر، و مهنا، ناصر. (1390). اثر تنش شوری کلرید سدیم در بخشی از سیستم ریشه بر عملکرد, کمیت و کیفیت میوه توت فرنگی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 21/2(1)، 136-144. SID. https://sid.ir/paper/180682/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی مهری، طباطبایی سیدجلال، حاجیلو جعفر، مهنا ناصر. اثر تنش شوری کلرید سدیم در بخشی از سیستم ریشه بر عملکرد, کمیت و کیفیت میوه توت فرنگی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21/2(1):136-144. Available from: https://sid.ir/paper/180682/fa

    IEEE: کپی

    مهری یوسفی، سیدجلال طباطبایی، جعفر حاجیلو، و ناصر مهنا، “اثر تنش شوری کلرید سدیم در بخشی از سیستم ریشه بر عملکرد, کمیت و کیفیت میوه توت فرنگی،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 21/2، no. 1، pp. 136–144، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180682/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button