مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

404
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

458
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر رژیم های مختلف آبیاری در مرحله قبل از برداشت بر عملکرد، کیفیت میوه و کارایی مصرف آب دو توده خربزه ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 231

چکیده

 به منظور بررسی اثر رژیم های مختلف آبیاری در مرحله قبل از برداشت بر عملکرد و کیفیت میوه دو توده خربزه ایرانی, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال 1396 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو توده خربزه خاتونی و ایوانکی و سه سطح آبیاری بصورت قطع آبیاری, 60 و 100 درصد نیاز آبی گیاه بود. تیمارهای آبیاری 15 روز قبل از برداشت میوه ها اعمال گردید. نتایج نشان داد که تیمار آبیاری بطور معنی داری عملکرد, کیفیت میوه و کارآیی مصرف آب را تحت تاثیر قرار داد. بیشترین عملکرد بوته (1/11 kg), عملکرد بازار پسند بوته, درصد گوشت میوه (8/57) و ویتامین ث در تیمار 100 درصد نیاز آبی حاصل شد. بیشترین مواد جامد محلول میوه در توده ایوانکی تحت تیمار قطع آّبیاری از بخش مزوکارپ نزدیک به نوک میوه (49/11 %) و کمترین میزان آن در توده خاتونی در شرایط آبیاری 100 درصد از بخش مزوکارپ نزدیک دم میوه (17/8 %) به دست آمد. حداکثر کارآیی مصرف آب در توده ایوانکی (16/51 kg. m-3) در شرایط قطع آبیاری حاصل شد. میزان مواد جامد محلول از سمت نوک میوه به دم میوه کاهش یافت. از نظر صفات مورد مطالعه در بین توده خربزه تفاوت معنی داری وجود داشت و توده ایوانکی از عملکرد, کارآیی مصرف آب و مواد جامد محلول و کیفیت بیشتری برخوردار بود. با توجه به نتایج, تیمار قطع آّبیاری در مرحله قبل از برداشت با کاهش 95/2 درصد عملکرد, موجب بهبود مواد جامد محلول میوه و صرفه جویی در مصرف آب گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقدسی نیا، فرزاد، قهرمانی، زهرا، برزگر، طاهر، نیکبخت، جعفر، و اعلایی، میترا. (1398). اثر رژیم های مختلف آبیاری در مرحله قبل از برداشت بر عملکرد, کیفیت میوه و کارایی مصرف آب دو توده خربزه ایرانی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 217-231. SID. https://sid.ir/paper/180696/fa

    Vancouver: کپی

    تقدسی نیا فرزاد، قهرمانی زهرا، برزگر طاهر، نیکبخت جعفر، اعلایی میترا. اثر رژیم های مختلف آبیاری در مرحله قبل از برداشت بر عملکرد, کیفیت میوه و کارایی مصرف آب دو توده خربزه ایرانی. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):217-231. Available from: https://sid.ir/paper/180696/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد تقدسی نیا، زهرا قهرمانی، طاهر برزگر، جعفر نیکبخت، و میترا اعلایی، “اثر رژیم های مختلف آبیاری در مرحله قبل از برداشت بر عملکرد, کیفیت میوه و کارایی مصرف آب دو توده خربزه ایرانی،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 217–231، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180696/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا