مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,359
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

744
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی مولکولی میکروارگانیسم های تولیدکننده رنگدانه و بررسی سمیت حاد رنگدانه ها

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 28

چکیده

 زمینه و هدف: تولید رنگدانه توسط میکروارگانیسم ها نسبت به منابع دیگر بسیار اهمیت دارد, زیرا میکروارگانیسم ها با رشد سریع, بازدهی بالاتر و استخراج راحت تر مزایای بیشتری دارند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی میکروارگانیسمهای تولیدکننده رنگدانه از خاکهای مناطق غرب استان مازندران در نیمه دوم سال 1389 و بررسی اثرات سمی رنگدانه ها می باشد.روش بررسی: 70 نمونه خاک از کوههای غرب استان مازندران جمع آوری و پس از تهیه رقت, هر نمونه بر روی محیط نوترینت آگار و سابورود دکستروز آگار کشت داده شد. سپس کلنی هایی با تولید رنگدانه انتخاب شدند. استخراج رنگدانه از طریق عصاره گیری رسوب بوسیله متانول انجام شد. تعداد ترکیبات عصاره رنگی بوسیله TLC شناسایی گردید. شناسایی مولکولی میکروارگانیسم ها از طریق rDNA PCR Sequencing انجام شد. همچنین سمیت حاد خوراکی رنگدانه ها بر موش های سوری ارزیابی گردید.یافته ها: 7 میکروارگانیسم شاملAspergillus sp ,viridans Aerococcus ,Methylobacterium sp ,Bacillus sp , Eurotium rubrum, Microbacterium testaceum و Acinetobacter johnsonii شناسایی شدند. بررسی سمیت رنگدانه میکروارگانیسم ها بر روی موش در حداکثر دوز فاقد مرگ ومیر بود. بررسی آنزیم های کبدی و هیستوپاتولوژی نشان دهنده اثرات سمی اما قابل برگشت در حداکثر دوز بر بافت کبد بوده است.نتیجه گیری: با توجه به اینکه رنگدانه های طبیعی در دوز مناسب سالم تر از نوع شیمیایی هستند, استفاده آنها در صنایع مختلف مفید می باشد. همچنین با تعیین ساختار رنگدانه ها و حذف گروههای سمی رنگدانه ها می شود در صنایع مختلف استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محرابی، معصومه، ناظمی، علی، و نصرالهی عمران، آیت. (1390). جداسازی و شناسایی مولکولی میکروارگانیسم های تولیدکننده رنگدانه و بررسی سمیت حاد رنگدانه ها. زیست فناوری میکروبی، 3(9)، 19-28. SID. https://sid.ir/paper/181427/fa

    Vancouver: کپی

    محرابی معصومه، ناظمی علی، نصرالهی عمران آیت. جداسازی و شناسایی مولکولی میکروارگانیسم های تولیدکننده رنگدانه و بررسی سمیت حاد رنگدانه ها. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1390؛3(9):19-28. Available from: https://sid.ir/paper/181427/fa

    IEEE: کپی

    معصومه محرابی، علی ناظمی، و آیت نصرالهی عمران، “جداسازی و شناسایی مولکولی میکروارگانیسم های تولیدکننده رنگدانه و بررسی سمیت حاد رنگدانه ها،” زیست فناوری میکروبی، vol. 3، no. 9، pp. 19–28، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181427/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button