مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,043
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

548
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر دمای پایین و مطلوب بر صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام برنج در مراحل مختلف رشد

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 164

چکیده

 به منظور مقایسه تاثیر دمای پایین و مطلوب بر صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام برنج در مراحل مختلف رشد, آزمایشی به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی, در گلخانه معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور (آمل) در سال زراعی 1389 در سه تکرار اجرا گردید. پنج رقم V1 تا V5 به عنوان عامل اصلی به ترتیب شیرودی, فجر, طارم محلی, هیبرید و لاین 843, و دو سطح تیمار دمای T1 و T2 به ترتیب 13oc و 32oc و پنج مرحله رشدی G1 تا G5 به ترتیب از نشا تا پنجه دهی, طویل شدن ساقه, آبستنی, گل دهی و پر شدن دانه به عنوان عوامل فرعی بودند. در هر گلدان از هر رقم سه تک بوته نشاکاری شد. در ابتدا همه گلدان ها در دمای 32oc نگهداری شدند و در هرمرحله رشدی به مدت 15 روز در تیمار دمایی 13ocقرار گرفتند و سپس به دمای 32oc منتقل و نگهداری شدند. بعد از اعمال تیمار تنش دمایی در هر مرحله رشد ارتفاع بوته, تعداد پنجه و تعداد برگ در کپه و وزن خشک ساقه و برگ در کپه و بعد از برداشت طول خوشه و عملکرد اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات رقم, مراحل رشدی و دما بر کلیه صفات مورفولوژیک مورد بررسی در سطح احتمال یک درصد معنی دار است. اثرات متقابل رقم با دما نشان داد که متحمل ترین رقم نسبت به تنش با کمترین درصد کاهش عملکرد (19 درصد) رقم شیرودی و حساسترین رقم با بیشترین درصد کاهش عملکرد (29 درصد) رقم طارم محلی می باشد. با کاهش دما از 32oc به 13oc ارتفاع گیاه, تعداد پنجه در کپه, تعداد برگ سبز در کپه, وزن خشک ساقه و وزن خشک برگ, طول خوشه و عملکرد کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قدیرنژاد، سیده رقیه، و فلاح، الهیار. (1392). مقایسه تاثیر دمای پایین و مطلوب بر صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام برنج در مراحل مختلف رشد. پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)، 5(2)، 155-164. SID. https://sid.ir/paper/182306/fa

    Vancouver: کپی

    قدیرنژاد سیده رقیه، فلاح الهیار. مقایسه تاثیر دمای پایین و مطلوب بر صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام برنج در مراحل مختلف رشد. پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)[Internet]. 1392؛5(2):155-164. Available from: https://sid.ir/paper/182306/fa

    IEEE: کپی

    سیده رقیه قدیرنژاد، و الهیار فلاح، “مقایسه تاثیر دمای پایین و مطلوب بر صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام برنج در مراحل مختلف رشد،” پژوهش های به زراعی(تنش های محیطی در علوم گیاهی)، vol. 5، no. 2، pp. 155–164، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182306/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا