مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,293
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

719
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد باکتریایی محلول کننده فسفر و کود شیمیایی فسفات آمونیوم در زراعت کلزای پاییزه

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 108

چکیده

 به منظور بررسی اثرات مصرف و نحوه کاربرد باکتری های محلول کننده فسفر و رابطه آن با میزان مصرف کود شیمیایی فسفات آمونیوم در زراعت کلزای پاییزه, این آزمایش در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک انجام گرفت. تیمارها به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار اعمال گردیدند. تیمار فسفر شیمیایی شامل عدم مصرف کود شیمیایی یا صفر, 50% نیاز کودی فسفر یا 125 کیلوگرم کود فسفات آمونیوم در هکتار و 100% نیاز کودی فسفر معادل 250 کیلوگرم فسفات آمونیوم در هکتار بود و تیمار فسفر بیولوژیک به عنوان محرک باکتریایی رشد و نمو که شامل باکتری های محلول کننده فسفر بودند در چهار سطح شامل بدون مصرف, مصرف یک مرحله ای همزمان با کاشت, مصرف یک مرحله ای در آغاز رشد مجدد بهاره و مصرف دو مرحله ای پایه و سرک بهاره بود. نتایج نشان داد عملکرد دانه, تعداد خورجین در بوته, تعداد دانه در خورجین, وزن هزار دانه و شاخص برداشت تغییرات معنی داری را در اثر مصرف مقادیر مختلف کود شیمیایی فسفات آمونیوم داشتند. همچنین, درصد روغن, عملکرد روغن و عملکرد بیولوژیک از نظر آماری در اثر مصرف کود بیولوژیک فسفر تفاوت های معنی داری را نشان دادند. اثرات متقابل میان تیمارها برای عملکرد دانه, تعداد خورجین در بوته و شاخص برداشت محصول نیز تفاوت معنی داری را نشان داد. بر اساس نتایج این بررسی, در صورت استفاده از کود بیولوژیک فسفر در زراعت کلزا در شرایط خاک این آزمایش می توان میزان مصرف کودهای شیمیایی فسفره را از 250 کیلوگرم در هکتار به 125 کیلوگرم در هکتار بدون اینکه عملکرد دانه کاهش معنی داری پیدا کند رساند. اما هرگز نمی توان میزان مصرف کود فسفر شیمیایی را تنها به دلیل استفاده از کود فسفر بیولوژیک به صفر رساند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدنی، حمید، نادری بروجردی، غلامرضا، و پازکی، علیرضا. (1389). اثر کاربرد باکتریایی محلول کننده فسفر و کود شیمیایی فسفات آمونیوم در زراعت کلزای پاییزه. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 4(16)، 95-108. SID. https://sid.ir/paper/182549/fa

    Vancouver: کپی

    مدنی حمید، نادری بروجردی غلامرضا، پازکی علیرضا. اثر کاربرد باکتریایی محلول کننده فسفر و کود شیمیایی فسفات آمونیوم در زراعت کلزای پاییزه. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1389؛4(16):95-108. Available from: https://sid.ir/paper/182549/fa

    IEEE: کپی

    حمید مدنی، غلامرضا نادری بروجردی، و علیرضا پازکی، “اثر کاربرد باکتریایی محلول کننده فسفر و کود شیمیایی فسفات آمونیوم در زراعت کلزای پاییزه،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 4، no. 16، pp. 95–108، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182549/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا