مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

831
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تنش خشکی و سلنیوم بر برخی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی پیاز (.Allium cepa L) توده ی زرد اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 84

چکیده

 سلنیوم به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و فیزیولوژیکی به عنوان یک عنصر میکرو در نظر گرفته می شود. نقش مثبت سلنیوم در کاهش تأثیرات شدید تنش های محیطی مختلف در گیاهان, هنوز ناشناخته بوده و نیاز به بررسی دارد. در این تحقیق تأثیر سلنیوم بر افزایش تحمل به خشکی پیاز توده ی زرد اصفهان به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. در شرایط گلخانه ای, فاکتور اول شامل تنش خشکی در سه سطح (صفر, 50 و 25 % ظرفیت زراعی) و سطوح مختلف سلنیوم در سه سطح (صفر, 5 و 10 میلی گرم بر لیتر سلنات سدیم) بود. محلول پاشی برگی سلنیوم طی دو مرحله, مرحله ی اول محلول پاشی در زمان شروع تنش (مرحله ی شروع تولید سوخ) و مرحله ی دوم دو هفته پس از شروع تنش (مرحله ی توسعه سوخ) انجام شد. در هر سه سطح تنش خشکی, با افزایش غلظت سلنیوم ارتفاع دانه رست (66/62 سانتی متر), تعداد برگ (66/11) و وزن تر (82/36 گرم) و خشک سوخ پیاز (66/4 گرم) افزایش یافت. برخلاف تنش خشکی, سلنیوم خصوصیات فیزیولوژیکی (فنل کل, فلاونوئید, قند محلول کل, محتوای نسبی آب برگ و هدایت روزنه ای) پیاز را افزایش داد. افزایش رشد پیاز در شرایط تنش خشکی به خاصیت آنتی اکسیدانی سلنیوم نسبت داده می شود. با توجه به این که سلنیوم در غلظت های بالا به عنوان اکسیدان عمل کرده و رشد را کاهش می دهد, غلظت 10 میلی گرم بر لیتر سلنیوم مشکلی برای پیاز نداشت و باعث افزایش رشد دانه رست و سوخ پیاز شد. بر اساس نتایج این تحقیق, استفاده از سلنیوم می تواند سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی را در شرایط تنش خشکی بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقانی، نوشین، عامریان، معصومه، و خرمی وفا، محمود. (1399). تأثیر تنش خشکی و سلنیوم بر برخی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی پیاز (.Allium cepa L) توده ی زرد اصفهان. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 14(1 (پیاپی 53) )، 63-84. SID. https://sid.ir/paper/182761/fa

    Vancouver: کپی

    حقانی نوشین، عامریان معصومه، خرمی وفا محمود. تأثیر تنش خشکی و سلنیوم بر برخی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی پیاز (.Allium cepa L) توده ی زرد اصفهان. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1399؛14(1 (پیاپی 53) ):63-84. Available from: https://sid.ir/paper/182761/fa

    IEEE: کپی

    نوشین حقانی، معصومه عامریان، و محمود خرمی وفا، “تأثیر تنش خشکی و سلنیوم بر برخی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی پیاز (.Allium cepa L) توده ی زرد اصفهان،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 14، no. 1 (پیاپی 53) ، pp. 63–84، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا