مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

653
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر حلالهای مختلف بر میزان فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اندام های مختلف گیاه Momordica charantia L. در منطقه سیستان

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 85

چکیده

آنتی اکسیدان ها ترکیب هایی هستند که از بدن در برابر آسیب های ناشی از فعالیت رادیکال های آزاد محافظت می کنند. ترکیب های فنلی متابولیت های ثانوی گیاهی هستند که توان آنتی اکسیدانی بالایی دارند. کارلا با نام علمی Momordica charantia L. متعلق به تیره کدوئیان ((Cucurbitaceae, دارای ترکیب های فنلی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر حلال های مختلف (متانول 70 درصد, استون, اتیل استات, کلروفرم و هگزان)بر محتوای فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی اندام های مختلف گیاه کارلا در منطقه سیستان در سال 95 انجام شد. عصاره گیری از اندام ها با استفاده از حلال های مختلف و به روش خیساندن انجام گرفت. میزان فنل و فلاونویید کل به ترتیب با استفاده از روش های فولین-سیوکالتو و روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید اندازه گیری گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از روش های دی فنیل پیکریل هیدازیل ((DPPH, قدرت آنتی اکسیدانی احیای آهن (FRAP) و پراکسید هیدروژن (H2O2) اندازه گیری شد. بیشترین میزان فنل در عصاره متانولی میوه و برگ (به ترتیب 33/1± 96/36 و 03/3± 01/33 میلی گرم گالیک اسید به وزن خشک) و کمترین میزان در عصاره های کلروفرمی, اتیل استاتی و هگزانی به میزان کمتر از 1 میلی گرم بر وزن خشک گزارش گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان محتوای فلاونوئیدی مربوط به عصاره استونی و متانولی برگ (به ترتیب 97/1± 95/10 و 2/2± 03/10 میلی گرم کوئرستین به گرم وزن خشک) بود. عصاره متانولی میوه در هر سه روش, فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به سایر عصاره ها نشان داد. بر اساس نتایج این تحقیق, میوه کارلا به عنوان یک منبع مفید از آنتی اکسیدان های طبیعی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروزکوهی، فروغ، اسماعیل زاده بهابادی، صدیقه، محکمی، زینب، و یوسف زایی، فروغ. (1396). بررسی تأثیر حلالهای مختلف بر میزان فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اندام های مختلف گیاه Momordica charantia L. در منطقه سیستان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 5(4 (پیاپی 20) )، 74-85. SID. https://sid.ir/paper/247858/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزکوهی فروغ، اسماعیل زاده بهابادی صدیقه، محکمی زینب، یوسف زایی فروغ. بررسی تأثیر حلالهای مختلف بر میزان فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اندام های مختلف گیاه Momordica charantia L. در منطقه سیستان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1396؛5(4 (پیاپی 20) ):74-85. Available from: https://sid.ir/paper/247858/fa

    IEEE: کپی

    فروغ فیروزکوهی، صدیقه اسماعیل زاده بهابادی، زینب محکمی، و فروغ یوسف زایی، “بررسی تأثیر حلالهای مختلف بر میزان فنل و فلاونوئید کل و فعالیت آنتیاکسیدانی اندام های مختلف گیاه Momordica charantia L. در منطقه سیستان،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 5، no. 4 (پیاپی 20) ، pp. 74–85، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247858/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button