مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

858
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان برداشت بر ویژگی های کمی و کیفی علوفه ذرت

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 54

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر زمان های مختلف برداشت بر کیفیت و کمیت علوفه ذرت دانه ای رقم سینگل کراس 704, تحقیقی در سال زراعی 85-1384 در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه زابل انجام گردید. آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه زمان مختلف برداشت شامل ظهور اندام های نر ((H1, شیری شدن دانه ( (H2و خمیری شدن دانه ( (H3در چهار تکرار اجرا شد. نتایج تجزیه های آماری نشان داد اثر زمان برداشت بر ارتفاع گیاه, درصد وزنی برگ, درصد وزنی ساقه, درصد وزنی بلال, درصد ماده خشک و عملکرد ماده خشک در هکتار معنی دار بود و بالاترین ارتفاع گیاه, درصد وزنی بلال, درصد وزنی ماده خشک و عملکرد ماده خشک در هکتار در مرحله H3 (خمیری شدن دانه) به دست آمد. بیشترین مقادیر درصد وزنی برگ, تعداد برگ و درصد وزنی ساقه نیز از مرحله H1 (ظهور اندام های نر) حاصل شد. تاخیر در برداشت باعث تغییرات کیفی علوفه گردید, به طوری که باعث افزایش ماده خشک, درصد چربی, دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز و لیگنین شد. همچنین, میزان کربوهیدارت محلول در آب در مرحله شیری شدن دانه نسبت به سایر مراحل در حداکثر بود و بعد از آن کاهش شدیدی یافت. غلظت عناصر معدنی موجود در علوفه با تاخیر در برداشت در مراحل مختلف رشد زایشی ثابت بود و تغییرات معنی داری در آن ها مشاهده نگردید. میزان خاکستر و درصد پروتئین خام علوفه بعد از مرحله ظهور اندام های نر در ذرت ثابت بود. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش می توان بهترین زمان برداشت علوفه جهت افزایش عملکرد کمی و کیفی بهینه علوفه را مرحله شیری شدن دانه اعلام نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قنبری، احمد، احمدیان، احمد، میر، بهروز، و رزمجو، الیاس. (1389). بررسی تاثیر زمان برداشت بر ویژگی های کمی و کیفی علوفه ذرت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 4(15)، 41-54. SID. https://sid.ir/paper/182777/fa

    Vancouver: کپی

    قنبری احمد، احمدیان احمد، میر بهروز، رزمجو الیاس. بررسی تاثیر زمان برداشت بر ویژگی های کمی و کیفی علوفه ذرت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1389؛4(15):41-54. Available from: https://sid.ir/paper/182777/fa

    IEEE: کپی

    احمد قنبری، احمد احمدیان، بهروز میر، و الیاس رزمجو، “بررسی تاثیر زمان برداشت بر ویژگی های کمی و کیفی علوفه ذرت،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 4، no. 15، pp. 41–54، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182777/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button