مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

694
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دوره تداخل علف های هرز بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد پیاز

صفحات

 صفحه شروع 431 | صفحه پایان 442

چکیده

 تاثیر دوره تداخل علف های هرز بر صفات مورفولوژیک و عملکرد پیاز رقم قرمز آذرشهر, با انجام آزمایشی در سال زراعی 90-89 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بررسی شد. در این آزمایش, 12 تیمار شامل شش دوره فقدان علف هرز که علف های هرز مزرعه برای محدوده های زمانی صفر, 20, 40, 60, 80 و 100 روز پس از سبز شدن پیاز کنترل شدند و شش دوره آلوده به علف هرز که در محدوده زمانی صفر, 20, 40, 60, 80 و 100 روز پس از سبز شدن اجازه رشد در مزرعه پیاز داده شد, بودند. تاثیر تداخل علف های هرز بر ارتفاع بوته, تعداد برگ در بوته, قطر متوسط سوخ, بیوماس پیاز در بوته, عملکرد سوخ در بوته و عملکرد سوخ در واحد سطح معنی دار بود. کلیه صفات مورد بررسی پیاز با افزایش طول دوره آلودگی آن با علف های هرز کاهش یافتند. افزایش دوره آلودگی مزرعه با علف هرز بیش از 40 روز پس از سبز شدن, ارتفاع بوته, تعداد برگ در بوته و قطر پیاز را به طور معنی داری کاهش داد. افزایش دوره آلودگی به مدت 100 روز پس از سبز شدن, عملکرد پیاز در بوته و واحد سطح را به ترتیب تا 95 و 96% نسبت به تیمار کنترل علف هرز در کل دوره رشد, کاهش داد. همچنین, افزایش دوره فقدان علف های هرز تا 40 روز پس از سبز شدن, تاثیری بر عملکرد پیاز در بوته و واحد سطح نداشت. به طورکلی, نتایج نشـان داد که برای جلوگیری از کاهش عملکرد پیاز, کنترل علف های هرز از زمان سبز شدن تا 100 روز پس از سبز شدن ضروری بود و کنترل آنها پس از این دوره تاثیری بر عملکرد پیاز نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسول زاده، عمر، دباغ محمدی نسب، عادل، امینی، روح اله، بلندنظر، صاحبعلی، و دواتی کاظم نیا، حبیب. (1392). تاثیر دوره تداخل علف های هرز بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد پیاز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 7(4 (28))، 431-442. SID. https://sid.ir/paper/182815/fa

    Vancouver: کپی

    رسول زاده عمر، دباغ محمدی نسب عادل، امینی روح اله، بلندنظر صاحبعلی، دواتی کاظم نیا حبیب. تاثیر دوره تداخل علف های هرز بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد پیاز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1392؛7(4 (28)):431-442. Available from: https://sid.ir/paper/182815/fa

    IEEE: کپی

    عمر رسول زاده، عادل دباغ محمدی نسب، روح اله امینی، صاحبعلی بلندنظر، و حبیب دواتی کاظم نیا، “تاثیر دوره تداخل علف های هرز بر برخی صفات مورفولوژیک و عملکرد پیاز،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 7، no. 4 (28)، pp. 431–442، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182815/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button