مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,466
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره اتانولی زعفران بر هیستوپاتولوژی و شاخص های آسیب بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 1305 | صفحه پایان 1313

چکیده

 در این مطالعه اثر محافظتی عصاره اتانولی زعفران بر تغییرات بیوشیمیایی و پاتولوژی بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین مورد بررسی قرار گرفت. موش های صحرایی نر به تعداد 40 سر به طور تصادفی به 4 گروه 10 تایی شامل گروه های: 1- شاهد سالم, 2- سالم تیمار با عصاره الکلی کلاله زعفران, 3- دیابتی و 4- دیابتی تیمار با عصاره الکلی کلاله زعفران تقسیم شدند. برای دیابتی کردن موش ها, استرپتوزوتوسین با تک دز  65 mg/kgبه صورت داخل صفاقی تزریق شد. از زمان شروع آزمایش, به گروه های تیمار با عصاره, عصاره به میزان 40 mg/kg به مدت 8 هفته به طور روزانه و به روش داخل صفاقی, به شکل محلول در سالین نرمال (10 ml/kg) تزریق شد. به گروه های شاهد نیز, نرمال سالین با روش مشابه تجویز گردید. بعد از 8 هفته, شاخص های سرمی آسیب بافت کبد و هیستوپاتولوژی آن مورد بررسی قرار گرفت. موش های صحرایی دیابتی افزایش معنی دار شاخص های سرمی آسیب بافت کبد را در مقایسه با گروه شاهد نشان دادند (p<0.05), در حالی که در گروه دیابتی تیمار با عصاره الکلی کلاله زعفران, این شاخص ها در مقایسه با گروه دیابتی به طور معنی داری کاهش نشان داد (p<0.05). نتایج آسیب شناسی بافت کبد با یافته های بیوشیمیایی هم راستا بود. نتایج این مطالعه نشان داد عصاره زعفران دارای اثرات محافظتی از بافت کبد در دیابت ناشی از استرپتوزوتوسین می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهبانی نوبر، محمد، مهاجری، داریوش، رضایی، علی، و رضایی مقدم، عادل. (1390). تاثیر عصاره اتانولی زعفران بر هیستوپاتولوژی و شاخص های آسیب بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، 5(3 (پیاپی 19))، 1305-1313. SID. https://sid.ir/paper/182975/fa

    Vancouver: کپی

    رهبانی نوبر محمد، مهاجری داریوش، رضایی علی، رضایی مقدم عادل. تاثیر عصاره اتانولی زعفران بر هیستوپاتولوژی و شاخص های آسیب بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)[Internet]. 1390؛5(3 (پیاپی 19)):1305-1313. Available from: https://sid.ir/paper/182975/fa

    IEEE: کپی

    محمد رهبانی نوبر، داریوش مهاجری، علی رضایی، و عادل رضایی مقدم، “تاثیر عصاره اتانولی زعفران بر هیستوپاتولوژی و شاخص های آسیب بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی (دامپزشکی تبریز)، vol. 5، no. 3 (پیاپی 19)، pp. 1305–1313، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا