مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر پارامترهای استرس اکسیداتیو و آنزیم های بیوشیمیایی مهم بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

 زمینه و هدف: گیاهان دارویی به واسطه داشتن خواص آنتی اکسیدانی ممکن است با کاهش استرس اکسیداتیو باعث بهبود عملکرد ارگان های مختلف متاثر از هیپرگلیسمی گردند. هدف از تحقیق حاضر, ارزیابی اثرات تجویز عصاره آبی زعفران به موش های دیابتی با تکیه بر اندازه گیری پارامترهای استرس اکسیداتیو و آنزیم های بیوشیمیایی مهم بافت کبد بود. مواد و روش ها: 72 ساعت بعد از تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (STZ) (60 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن), حیوانات با قند خون ناشتای بیش از 250 میلی گرم بر دسی لیتر به عنوان موش های دیابتی در نظر گرفته شدند و گروه های آزمایشگاهی شامل: 1) کنترل, 2) کنترل دارو, 3) دیابتی و 4) دیابتی دارو بودند. تیمار از روز هفتم بعد از تجویز STZ با تزریق درون صفاقی عصاره آبی زعفران (200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن)˓ 5 دوز و هفته ای یک بار در گروه های 2 و 4 آغاز شد. در انتهای دوره آزمایش, بعد از خون گیری و برداشت بافت ها, اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیایی انجام گرفت. یافته ها: نتایج بیان گر اختلال در فعالیت آنزیم های مهم کبدی در گروه دیابتی است و عصاره آبی زعفران باعث تنظیم و طبیعی شدن میزان فعالیت آن ها گردید. علاوه بر این, عصاره آبی زعفران با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی باعث کم کردن استرس اکسیداتیو القایی با دیابت و بنابراین کاهش میزان MDA در گروه 4 نسبت به گروه 3 گردید. نتیجه گیری: عصاره آبی زعفران علاوه بر موثربودن در کنترل قند خون با داشتن توانایی آنتی اکسیدانی باعث حفاظت بافت کبد موش های دیابتی از آسیب به واسطه هیپرگلیسمی نیز می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    روشناس، فرزانه، اشرافی، محبوبه، نظیفی، سعید، امین لاری، محمود، و طالبان زاده، سارا. (1397). بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر پارامترهای استرس اکسیداتیو و آنزیم های بیوشیمیایی مهم بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 21(5 (پیاپی 134) )، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/69803/fa

    Vancouver: کپی

    روشناس فرزانه، اشرافی محبوبه، نظیفی سعید، امین لاری محمود، طالبان زاده سارا. بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر پارامترهای استرس اکسیداتیو و آنزیم های بیوشیمیایی مهم بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1397؛21(5 (پیاپی 134) ):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/69803/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه روشناس، محبوبه اشرافی، سعید نظیفی، محمود امین لاری، و سارا طالبان زاده، “بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر پارامترهای استرس اکسیداتیو و آنزیم های بیوشیمیایی مهم بافت کبد در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 21، no. 5 (پیاپی 134) ، pp. 77–87، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69803/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button