Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,334
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,254
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی عوامل موثر بر ضایعات آرد و نان در نانوایی های مشهد

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 160

چکیده

 نان یکی از مهمترین مواد غذایی مورد مصرف در دنیا می باشد که در اکثر کشورها به خصوص در کشور ما, بخش مهمی از نیاز طبقات کم درآمد و آسیب پذیر جامعه را تشکیل می دهد. جمعیت ایران نیز علیرغم اینکه حدود یک درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهد ولی حدود 2.5 درصد گندم جهان را مصرف می کند که بیش از سطوح استاندارد بین المللی است. هدف از انجام این تحقیق برآورد میزان ضایعات آرد و نان در نانوایی های شهر مشهد می باشد, جهت گروه بندی نانوایی ها از روش طبقه بندی با توجه به تحقیقات مشابه و نظرات کارشناسان استفاده شد. نانوایی ها به 3 گروه کلی سنتی, حجیم و مکانیزه تقسیم شدند. با توجه به 1613 نانوایی موجود در شهر مشهد, 54 نانوایی انتخاب, که شامل10 نانوایی از گروه اول, 9 نانوایی از گروه دوم و 35 نانوایی از گروه سوم بود. با مراجعه به واحد نانوایی پرسشنامه ها تکمیل شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان ضایعات آرد و نان به ترتیب در نانوایی های سنتی, حجیم و مکانیزه 2.9, 2.5 و 3.7 کیلوگرم در روز می باشد. با توجه به آمار بدست آمده 0.46 درصد آرد ورودی به صورت آرد و نان در خود واحد نانوایی از بین می رود. نتایج, کم بودن ضایعات نان های حجیم را نسبت به نان های سنتی و مکانیزه نشان داد. اما رضایت مشتریان از نان های حجیم کمتر بود, که توصیه می شود بررسی های بیشتری در زمینه مصرف نان های حجیم انجام شود و یا به طور مثال قیمت این گونه نان ها کاهش یابد. همچنین توصیه می شود نانوایان را با ارزش واقعی آرد و زحمات کشاورزان گندمکار و هزینه تولید آرد آشنا نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلارستاقی، کیومرث، کاظمی کاخکی، مهدی، منصوری ترشیزی، مهران، و علیدادی عبدل آباد، نوید. (1385). بررسی برخی عوامل موثر بر ضایعات آرد و نان در نانوایی های مشهد. یافته های نوین کشاورزی، 1(2)، 151-160. SID. https://sid.ir/paper/183982/fa

    Vancouver: کپی

    کلارستاقی کیومرث، کاظمی کاخکی مهدی، منصوری ترشیزی مهران، علیدادی عبدل آباد نوید. بررسی برخی عوامل موثر بر ضایعات آرد و نان در نانوایی های مشهد. یافته های نوین کشاورزی[Internet]. 1385؛1(2):151-160. Available from: https://sid.ir/paper/183982/fa

    IEEE: کپی

    کیومرث کلارستاقی، مهدی کاظمی کاخکی، مهران منصوری ترشیزی، و نوید علیدادی عبدل آباد، “بررسی برخی عوامل موثر بر ضایعات آرد و نان در نانوایی های مشهد،” یافته های نوین کشاورزی، vol. 1، no. 2، pp. 151–160، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/183982/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا