مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه اسانس و بررسی اثر ضد باکتریایی گیاه مرزه (.Satureja bachtiarica (Bunge در استان اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

کلیدواژه

مرزه (Satureja bachtiarica)Q3

چکیده

 جنس Satureja با نام فارسی مرزه, در ایران 15 گونه گیاه علفی یک ساله و چند ساله دارد که 9 گونه از آنها انحصاری هستند. در این پژوهش سر شاخه های هوایی و گلدار گیاه S. bachtiarica Bunge. در مرحله گلدهی از استان اردبیل جمع آوری گردید و پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه, به روش تقطیر با آب مورد اسانس گیری قرار گرفت. ترکیب های تشکیل دهنده اسانس ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی تجزیه ای و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) و محاسبه اندیس های بازداری, مورد شناسایی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مهمترین ترکیب های گیاه شامل کارواکرول (26.4 درصد), تیمول (20.6 درصد), لینالول (14.19 درصد), آلفا- ترپینن (5.94 درصد), میرسن (3.56 درصد) و گاما- ترپینن (2.3 درصد) می باشد. با توجه به خواص ضدمیکروبی ترکیب های فنلی تیمول و کارواکرول, اثرات ضدمیکروبی اسانس با روش دیسک دیفیوژن علیه چهار باکتری گرم مثبت  Micrococcus loteus,Bacillus cereus,Bacillus subtilis  و Staphylococcus areous و سه باکتری گرم منفیKellebsiella oxytoca, Kellebsiella pneumonia  و Pseudomonas aeroginosa بررسی شد. نتایج نشان داد که اسانس گیاه مورد مطالعه دارای اثر ضدباکتریایی با درجات متفاوت علیه سویه های باکتری می باشد. ضمنا باکتری Pseudomonas aeroginosa به عنوان حساس ترین سویه و Bacillus subtiliss به عنوان مقاوم ترین سویه نسبت به اسانس و آنتی بیوتیک های بکار رفته شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تیموری، مریم. (1388). تجزیه اسانس و بررسی اثر ضد باکتریایی گیاه مرزه (.Satureja bachtiarica (Bunge در استان اردبیل. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 4(2 (پیاپی 14))، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/185692/fa

    Vancouver: کپی

    تیموری مریم. تجزیه اسانس و بررسی اثر ضد باکتریایی گیاه مرزه (.Satureja bachtiarica (Bunge در استان اردبیل. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1388؛4(2 (پیاپی 14)):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/185692/fa

    IEEE: کپی

    مریم تیموری، “تجزیه اسانس و بررسی اثر ضد باکتریایی گیاه مرزه (.Satureja bachtiarica (Bunge در استان اردبیل،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 4، no. 2 (پیاپی 14)، pp. 19–26، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185692/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button