مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,310
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

380
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge) در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل در رویشگاه و مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 169

چکیده

 جنس مرزه در دنیا حدود 30 گونه دارد که Satureja bachtiarica Bunge یکی از گونه های اندمیک این جنس در ایران است. به منظور بررسی تغییرات ترکیبهای اسانس مرزه بختیاری, نمونه ها در سال 1382 در خرم آباد و به روش اسپلیت فاکتوریل در سه تکرار در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 36 کرت کشت شدند. سرشاخه های گیاه جهت بررسی کمیت و کیفیت اسانس در سال دوم و در دو مرحله قبل از گلدهی و گلدهی از رویشگاه گیاه و مزرعه جمع آوری شدند و از آنها اسانس تهیه شد. اسانسهای حاصل با استفاده از دستگاههای آنالیز GC و GC/MS مورد شناسایی کیفی و کمی قرار گرفتند. در اسانس مرزه بختیاری جمع آوری شده از رویشگاه در مرحله قبل از گلدهی, عمده ترین ترکیبهای شناسایی شده پارا – سیمن (%36.5), کارواکرول (%20.0) و تیمول (%19.2) و در مرحله گلدهی کامل پارا – سیمن (%23.2), کارواکرول (%25.8), تیمول (%1.3) و منتون (%18.5) بودند. در اسانس مرزه بختیاری جمع آوری شده از مزرعه در مرحله قبل از گلدهی عمده ترین این ترکیبها پارا – سیمن (%28.6) و کارواکرول (%48.6) و در مرحله گلدهی کامل پارا - سیمن (%21.2) و کارواکرول (%62.3) بودند. بازده اسانس مرزه بختیاری کشت شده و جمع آوری شده از رویشگاه در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل به ترتیب (%1.1 و %2.1) و (%1.8 و %1.1) بود. مقایسه میزان کارواکرول در مرزه بختیاری کشت شده و وحشی در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل که به ترتیب %48.6, %62.3 و %20, %25.8 بودند, نشان دهنده این است که تغییرات شرایط اکولوژیک ازجمله: ارتفاع از سطح دریا, دما, خاک, رطوبت, اقلیم و ... بر درصد کارواکرول تاثیر مثبت داشته است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

احمدی، شهلا، سفیدکن، فاطمه، باباخانلو، پرویز، عسگری، فاطمه، خادمی، کریم، ولی زاده، ناهید، و کریمی فر، محمدعلی. (1388). مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge) در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل در رویشگاه و مزرعه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(2 (پیاپی 44))، 159-169. SID. https://sid.ir/paper/105594/fa

Vancouver: کپی

احمدی شهلا، سفیدکن فاطمه، باباخانلو پرویز، عسگری فاطمه، خادمی کریم، ولی زاده ناهید، کریمی فر محمدعلی. مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge) در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل در رویشگاه و مزرعه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1388؛25(2 (پیاپی 44)):159-169. Available from: https://sid.ir/paper/105594/fa

IEEE: کپی

شهلا احمدی، فاطمه سفیدکن، پرویز باباخانلو، فاطمه عسگری، کریم خادمی، ناهید ولی زاده، و محمدعلی کریمی فر، “مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge) در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل در رویشگاه و مزرعه،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 25، no. 2 (پیاپی 44)، pp. 159–169، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105594/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button