مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

592
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای زیستی بر اجزای عملکرد، عملکرد، پروتئین و روغن سویا (Glycine max Merrill. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 هدف از این تحقیق, ارزیابی تأثیر کاربرد باکتری تثبیت کننده نیتروژن از جنس ازتوباکتر کروکوکوم در ترکیب با باکتری حل کننده فسفات سودوموناس پوتیدا بر کاهش اثرات کمبود آب آبیاری در رقم زراعی سویا تحت شرایط مزرعه بود. آزمایش به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 95-1394 در دانشگاه تربیت مدرس به اجرا درآمد. تیمارهای آبیاری شامل آبیاری مطلوب, تنش ملایم, تنش متوسط و تنش شدید, به-ترتیب بر اساس 15, 30, 45 و 60 درصد تخلیه رطوبت قابل دسترس از زمان استقرار تا پایان دوره رشد و چهار نوع تلقیح بذر سویا با باکتری شامل (شاهد یا بدون مصرف باکتری, تلقیح با Azotobacter chroococcum, تلقیح با Pseudomonas putida و تلقیح با هر دو باکتری) در نظر گرفته شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که اثر اصلی رژیم آبیاری بر کلیه صفات به جز وزن هزار دانه و اثر اصلی کود زیستی به جز وزن هزار دانه, نیتروژن و روغن دانه بر کلیه صفات معنی دار بود. بیشترین تعداد غلاف در بوته, عملکرد دانه, محتوای نسبی آب, نیتروژن دانه, پروتئین دانه, عملکرد پروتئین, روغن دانه و عملکرد روغن دانه از تیمار کاربرد توأم Azotobacter chroococcum و Pseudomonas putida به دست آمد. بیشترین تعداد غلاف در بوته, عملکرد دانه, محتوای نسبی آب, نیتروژن دانه, پروتئین دانه, عملکرد پروتئین, روغن دانه و عملکرد روغن دانه در تیمار شاهد مشاهده گردید. از نتایج آزمایش, می توان نتیجه گرفت که کاربرد ازتوباکتر به تنهایی موجب افزایش 9/17 درصد عملکرد روغن دانه, کاربرد سودوموناس پوتیدا به تنهایی موجب افزایش 4/32 درصد عملکرد روغن دانه و کاربرد توأم هر دو باکتری موجب افزایش 8/39 درصد عملکرد روغن دانه شد. به طور کلی, با توجه به عدم معنی داری برهمکنش کود بیولوژیک در سطوح تنش آبی, می توان به این نتیجه رسید که چه در شرایط آبیاری مطلوب و چه در شرایط تنش خشکی, کاربرد کود بیولوژیک در بهبود عملکرد و اجزای عملکرد دانه, عملکرد پروتئین و روغن دانه سویا مؤثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قنبری، مجید، مختصی بیدگلی، علی، و طالبی سیه سران، پرنیان. (1397). اثر کودهای زیستی بر اجزای عملکرد, عملکرد, پروتئین و روغن سویا (Glycine max Merrill. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 13(4 (پیاپی 52) )، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/185715/fa

    Vancouver: کپی

    قنبری مجید، مختصی بیدگلی علی، طالبی سیه سران پرنیان. اثر کودهای زیستی بر اجزای عملکرد, عملکرد, پروتئین و روغن سویا (Glycine max Merrill. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1397؛13(4 (پیاپی 52) ):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/185715/fa

    IEEE: کپی

    مجید قنبری، علی مختصی بیدگلی، و پرنیان طالبی سیه سران، “اثر کودهای زیستی بر اجزای عملکرد, عملکرد, پروتئین و روغن سویا (Glycine max Merrill. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 13، no. 4 (پیاپی 52) ، pp. 1–15، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185715/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا