مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضم کاههای ماش، کنجد، گندم، جو و برنج در استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 46 | صفحه پایان 49

چکیده

 به منظور تعیین ارزش غذایی, ضریب هضم و انرژی قابل هضم کاه های ماش, کنجد, گندم, جو و برنج از تعداد 20 راس گوسفند نر بالغ, در 5 تیمار و 4 بلوک, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی, استفاده گردید. تغذیه دام ها به صورت اختیاری انجام شد. روش تعیین ضریب هضم در این تحقیق استفاده مستقیم از حیوان زنده (In Vivo) بوده و با جمع آوری کامل مدفوع قابلیت هضم کاه ها تعیین گردید. در پایان از نتایج ضریب هضم به دست آمده تجزیه واریانس به عمل آمد و از طریق آزمون دانکن میانگین تیمارها با یکدیگر مقایسه گردیدند. بر اساس این نتایج از مقایسه میانگین ترکیبات شیمیایی کاه ها, میزان پروتیین خام در کاه کنجد 12.38) درصد( نسبت به سایر کاه ها به طور معنی داری بالاتر بود (p<0.05). پروتیین خام کاه ماش 9.88) درصد( با کاه های برنج, جو و گندم )به ترتیب: 4.7, 4.46 و 2.53 درصد( دارای اختلاف معنی داری بود (p<0.05) همچنین مقدار چربی خام در کاه کنجد 3.73) درصد( نسبت به کاه های جو, ماش, برنج و گندم )به ترتیب: 1.97, 1, 0.83 و 0.55 درصد( با اختلاف قابل توجهی معنی دار شده است (p<0.05). در حالی که الیاف خام در کاه گندم, جو و برنج )به ترتیب: 41.58, 37.94 و 35.32 درصد( با کاه ماش و کاه کنجد (21.5 و 18.2 درصد( در سطح 5 درصد اختلاف معنی داری نشان داد. براساس مقایسه میانگین به عمل آمده, ضرایب هضم ماده خشک و پروتیین خام کاه ماش (53.64 و 65.73 درصد( و کاه کنجد (51.46 و 66.7 درصد( نسبت به کاه های گندم (43.66 و 40.1 درصد(, جو (48.74 و 37.07 درصد( و برنج 44.25) و 41.01 درصد( دارای تفاوت معنی داری بود (p<0.05). ضریب هضم الیاف خام کاه کنجد 6.15) درصد( نیز با کاه برنج 48.58) درصد( در سطح 5 درصد بالاتر بود. در نتایج به دست آمده از مجموع مواد مغذی قابل هضم (TDN) بین کاه ماش 48.73) درصد( و کاه گندم 43.65) درصد( اختلاف معنی داری مشاهده گردید (p<0.05). اما بین TDN کاه ماش و کاه گندم با کاه های جو, برنج و کنجد (47.84, 44.83 و 44.52 درصد( تفاوت معنی داری به چشم نمی خورد, (بدین معنی که مجموع مواد مغذی قابل هضم کاه ماش بیشتر از سایر کاه ها و کاه گندم کمتر از آن ها می باشد). بین انرژی قابل هضم و قابل متابولیسم کاه جو (2.09 و 1.72 مگا کالری( نسبت به کاه گندم (1.86 و 1.53 مگا کالری( و کاه برنج (1.81 و 1.49 مگا کالری( اختلاف معنی داری را نشان داد (p<0.05), در صورتی که تفاوت بین انرژی قابل هضم و انرژی قابل متابولیسم کاه ماش (2.02 و 1.65 مگا کالری( و کاه کنجد (1.92 و 1.57 مگا کالری( با سایر کاه ها معنی دار نبود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالم زاده، بهاالدین، نوروزی، سیروس، و کردونی، عزیز. (1380). تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضم کاههای ماش, کنجد, گندم, جو و برنج در استان خوزستان . پژوهش و سازندگی، 14(4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان)، 46-49. SID. https://sid.ir/paper/18729/fa

    Vancouver: کپی

    عالم زاده بهاالدین، نوروزی سیروس، کردونی عزیز. تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضم کاههای ماش, کنجد, گندم, جو و برنج در استان خوزستان . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان):46-49. Available from: https://sid.ir/paper/18729/fa

    IEEE: کپی

    بهاالدین عالم زاده، سیروس نوروزی، و عزیز کردونی، “تعیین ترکیبات شیمیایی و ضرایب هضم کاههای ماش, کنجد, گندم, جو و برنج در استان خوزستان ،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 4 (پی آیند 53) در امور دام و آبزیان، pp. 46–49، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18729/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button