مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,743
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی زمان مناسب برداشت، فرآوری و بسته بندی میوه عناب

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 199

چکیده

 این تحقیق به منظور تعیین مناسب تر ین زمان برداشت, خشک کردن, بسته بندی و نگهداری میوه عناب در شهرستان بیرجند از سال 1378 به مدت سه سال و در دو مرحله, بر اساس آزمایش فاکتوریل دو متغیره با طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار انجام گردید.در مرحله اول طرح, نمونه ها در دو زمان (100 و120 روز پس از تمام گل) برداشت و به سه روش خشک کردن (روی درخت, خاکستر, صنعتی ) تیماربندی گردیدند.سپس آزمون های فیزیکی و شیمیایی (عرض میوه, وزن میوه, درصد رطوبت, میزان مواد جامد محلول, اسید قابل تیتر و pH) میوه های عناب بعداز برداشت اندازه گیری شدند. بر روی نمونه های خشک شده ارزیابی حسی به عمل آمد. تجزیه و تحلیل آماری مرحله اول نشان داد که زمان 120 روز پس از تمام گل مناسب ترین زمان برای برداشت می باشد, که در این زمان میوه عناب بیشترین وزن, طول, مواد جامد محلول و اسیدیته را داشته است و روش خشک کردن در خاکستر از نظربافت, رنگ, طعم و پذیرش عمومی از نظر مصرف کننده مطلوب بود. درمرحله دوم طرح, نمونه فوق به سه روش (بسته بندی درکارتن, فیلم پلی اتیلنی با دانسیته پایین و سلوفان) بسته بندی و در سه درجه حرارت (25, 10, 4 درجه سانتی گراد) به مدت یکسال نگهداری شدند. هر 6 ماه یکبار درصد تغییرات وزنی, میزان فعالیت حشرات, میزان رطوبت, ارزیابی حسی (بافت, رنگ, طعم و پذیرش عمومی) محصول بررسی گردید. نتایج تجزیه و تحلیل آماری طرح نشان داد که بسته بندی با پلی اتیلن با دانسیته پایین مناسب ترین نوع بسته بندی و درجه حرارت 4 درجه سانتی گراد مطلوب ترین شرایط نگهداری میوه عناب می باشد. همچنین نمونه های نگهداری شده تحت این شرایط پس از یکسال نیز از نظر داوران کیفیت قابل قبولی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آذرپژوه، الهام، و مختاریان، علی. (1386). بررسی زمان مناسب برداشت, فرآوری و بسته بندی میوه عناب . پژوهش و سازندگی، 20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی)، 193-199. SID. https://sid.ir/paper/18771/fa

    Vancouver: کپی

    آذرپژوه الهام، مختاریان علی. بررسی زمان مناسب برداشت, فرآوری و بسته بندی میوه عناب . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی):193-199. Available from: https://sid.ir/paper/18771/fa

    IEEE: کپی

    الهام آذرپژوه، و علی مختاریان، “بررسی زمان مناسب برداشت, فرآوری و بسته بندی میوه عناب ،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 1 (پی آیند 74) در زراعت و باغبانی، pp. 193–199، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18771/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button