مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,091
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از پودر بقایای کشتار گاهی طیور در تغذیه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 34

چکیده

 به منظور مطالعه اثرات استفاده از سطوح مختلف پودر بقایای کشتارگاهی طیور در تغذیه جوجه های گوشتی, آزمایشی با استفاده از تعداد 228 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری آرین با وزن اولیه یکسان در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار انجام گرفت. جوجه ها بعد از توزین در پایان هفته اول تقسیم بندی شده و به تعداد 19 قطعه در هر جایگاه قرار گرفتند. جیره های آزمایشی با استفاده از سطوح, صفر, 2, 4 و 6 درصد پودر بقایای کشتارگاهی طیور تنظیم گردید. انرژی, پروتیین, کلسیم, فسفر, متیونین, لیزین و متیونین+ سیستین جیره ها در هر دوره بین تیمارها یکسان بود و جیره ها بر اساس احتیاجات قید شده در دفترچه راهنمای پرورش جوجه آرین تنظیم شدند. در طول دوره آزمایش آب و غذا به طور آزاد در اختیار جوجه ها قرار گرفت. در پایان آزمایش از هر تکرار دو جوجه انتخاب, کشتار و درصد اجزا لاشه آن ها تعیین گردید. صفات مورد بررسی در طول آزمایش عبارت بودند از: افزایش وزن هفتگی, مصرف خوراک, ضریب تبدیل غذایی, وزن نهایی ودرصد تلفات. صفات تجزیه لاشه نیز در پایان آزمایش رکورد گیری ش ده و کلیه صفات مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد, در کل دوره آزمایش 49) روز(, با استفاده از پودر بقایای کشتارگاهی طیور در جیره جوجه های گوشتی بین تیمارهای مختلف از نظر صفات خوراک مصرفی و افزایش وزن تفاوت معنی دار آماری وجود داشت (p<0.05). از نظر صفت خوراک مصرفی در کل دوره, تیمارهای شاهد و سطح 6 درصد با مقدار یکسان, بیشترین خوراک مصرفی را داشته و تیمارهای 2 و 4 درصد به ترتیب در مراتب بعدی قرار داشتند. از نظر صفت افزایش وزن در کل دوره, تیمار سطح 6 درصد بیشترین مقدار افزایش وزن و سپس تیمارهای 4 درصد, شاهد و 2 درصد به ترتیب در مراتب بعدی قرار داشتند. ولی صفات دیگر از جمله ضریب تبدیل غذایی, درصد تلفات, و صفات مربوط به تجزیه لاشه اختلاف معنی داری نشان ندادند (p>0.05). به طور کلی استفاده از این پودر در جیره تا سطوح 2 و 4 درصد در کل دوره منجر به کاهش معنی دار مصرف خوراک نسبت به گروه شاهد شده (p<0.05), اما افزایش آن تا سطح 6 درصد تغییری در میزان خوراک مصرفی نسبت به گروه شاهد ایجاد نکرد (p>0.05). از نظر صفت افزایش وزن در کل دوره, سطح 6 درصد بیشترین و سطح 2 درصد کمترین میزان افزایش وزن را داشتند (p<0.05), اما سطح 6 درصد با سطوح 4 درصد و گروه شاهد تفاوت معنی داری نشان نداد (p>0.05). از نظر صفات ضریب تبدیل و درصد تلفات در کل دوره, تغیرات تیمارها نسبت به هم معنی دار نبود (p>0.05). از نظر هزینه خوراک مصرفی به ازای هر کیلوگرم وزن زنده, سطح 6 درصد کمترین 3445.8) ریال) و گروه شاهد بیشترین 3954.4) ریال) هزینه را داشته و سطوح 4 و 2 درصد (به ترتیب با 3526.4 و 3671.3 ریال(, در مراتب دوم و سوم قرار داشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلانتر، مجید، و فهیمی، علی. (1384). تاثیر استفاده از پودر بقایای کشتار گاهی طیور در تغذیه جوجه های گوشتی . پژوهش و سازندگی، 18(2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان)، 28-34. SID. https://sid.ir/paper/18818/fa

    Vancouver: کپی

    کلانتر مجید، فهیمی علی. تاثیر استفاده از پودر بقایای کشتار گاهی طیور در تغذیه جوجه های گوشتی . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1384؛18(2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان):28-34. Available from: https://sid.ir/paper/18818/fa

    IEEE: کپی

    مجید کلانتر، و علی فهیمی، “تاثیر استفاده از پودر بقایای کشتار گاهی طیور در تغذیه جوجه های گوشتی ،” پژوهش و سازندگی، vol. 18، no. 2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان، pp. 28–34، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18818/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button