مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,214
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عوامل مادری بر صفات تولیدی و تولید مثل یک لاین تجارتی گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 21

چکیده

 در این تحقیق اثر عوامل ژنتیکی افزایشی و محیطی مادری بر صفات وزن 6 هفتگی, وزن تخم مرغ, سن بلوغ جنسی و تولید تخم مرغ 25 تا 50 هفتگی یک لاین تجارتی گوشتی از طریق مقایسه مولفه های واریانس ژنتیکی افزایشی مستقیم, ژنتیکی افزایشی مادری, محیطی مشترک مادری و کوواریانس بین اثر ژنتیکی افزایشی مستقیم و مادری با استفاده از روش حداکثر درست نمایی محدود شده و مدل حیوان بررسی شد. برای هر صفت, با در نظر گرفتن اثر عوامل مادری و بدون آن, 6 مدل مختلف برازش و مناسب ترین مدل از طریق آزمون نسبت درست نمایی تعیین گردید. برای صفت وزن 6 هفتگی, اثر ژنتیکی افزایشی مادری, اثر محیطی مشترک مادری و کوواریانس بین اثر ژنتیکی افزایشی مستقیم و مادری معنی دار بود. وراثت پذیری مستقیم, وراثت پذیری مادری, نسبت واریانس محیطی مشترک مادری به واریانس فنوتیپی و همبستگی بین اثر ژنتیکی افزایشی مستقیم و مادری این صفت به ترتیب, 0.340, 0.050, 0.040 و 670.0- برآورد شد. برای وزن تخم مرغ, سن بلوغ جنسی و تولید تخم مرغ 25 تا 50 هفتگی اثر ژنتیکی افزایشی مادری تنها عامل موثر بود. وراثت پذیری مستقیم و مادری برای وزن تخم مرغ به ترتیب, 0.470 و 0.128, برای سن بلوغ جنسی, 0.150 و 0.060 و برای تولید تخم مرغ 25 تا 50 هفتگی, 0.240 و 0.050 برآورد شد. نتایج این مطالعه نشان داد که تجزیه و تحلیل داده های وزن بدن در 6 هفتگی با مدل حیوان بدون در نظر گرفتن اثر عوامل ژنتیکی افزایشی و محیطی مادری و داده های وزن تخم مرغ, سن بلوغ جنسی و تولید تخم 25 تا 50 هفتگی بدون در نظر گرفتن اثر عوامل ژنتیکی افزایشی مادری باعث برآورد بیش از حد مقدار واریانس ژنتیکی افزایشی مستقیم و وراثت پذیری حاصل از آن می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی، علیرضا، واعظ ترشیزی، رسول، و امام جمعه کاشان، ناصر. (1384). بررسی اثر عوامل مادری بر صفات تولیدی و تولید مثل یک لاین تجارتی گوشتی . پژوهش و سازندگی، 18(2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان)، 16-21. SID. https://sid.ir/paper/18824/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی علیرضا، واعظ ترشیزی رسول، امام جمعه کاشان ناصر. بررسی اثر عوامل مادری بر صفات تولیدی و تولید مثل یک لاین تجارتی گوشتی . پژوهش و سازندگی[Internet]. 1384؛18(2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان):16-21. Available from: https://sid.ir/paper/18824/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا فتحی، رسول واعظ ترشیزی، و ناصر امام جمعه کاشان، “بررسی اثر عوامل مادری بر صفات تولیدی و تولید مثل یک لاین تجارتی گوشتی ،” پژوهش و سازندگی، vol. 18، no. 2 (پی آیند 67) در امور دام و آبزیان، pp. 16–21، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button