مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

865
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف شوری و خشکی بر صفات جوانه زنی گونه چاودارکوهی (Secale montanum) در مراحل اولیه رشد

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 88

چکیده

 استفاده از گونه های مرتعی مقاوم به خشکی و شوری در امر اصلاح و توسعه مراتع دارای اهمیت فراوانی است. چاودار کوهی یکی از گندمیان مهم مرتعی برای ایجاد چراگاه و تولید علوفه خشک است و با توجه به اهمیت این گونه مرتعی و این که تا کنون مطالعه ای در مورد تحمل به شوری و خشکی آن انجام نشده است, بنابراین در این تحقیق میزان مقاومت این گونه به تنش شوری و خشکی در مرحله جوانه زنی و اثر این تنش ها بر شاخص های درصد و سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه و طول ساقه چه گونه مذکور مورد بررسی قرار گرفته است. برای ایجاد تنش شوری از کلرید سدیم (NaCl) و برای اعمال تنش های خشکی مختلف از پلی اتیلن گلیکول (PEG6000) استفاده شد. طرح آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل در چهار تکرار و پنج سطح شوری (شاهد, 50, 100, 150, 200 و 300 میلی مولار) و همچنین پنج سطح خشکی (شاهد (صفر), -0.2, -0.4, -0.6 و -0.8 مگاپاسکال) بوده است. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که تیمارهای شوری و خشکی بر درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه و بنیه بذر اثر معنی داری داشتند, به طوری که با افزایش تنش شوری و خشکی درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ساقه چه و طول ریشه چه کاهش یافتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی، پرویز، قربانی، جمشید، و قادری، شهلا. (1390). تاثیر سطوح مختلف شوری و خشکی بر صفات جوانه زنی گونه چاودارکوهی (Secale montanum) در مراحل اولیه رشد. اکوفیزیولوژی گیاهی، 3(8)، 78-88. SID. https://sid.ir/paper/188365/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی پرویز، قربانی جمشید، قادری شهلا. تاثیر سطوح مختلف شوری و خشکی بر صفات جوانه زنی گونه چاودارکوهی (Secale montanum) در مراحل اولیه رشد. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1390؛3(8):78-88. Available from: https://sid.ir/paper/188365/fa

    IEEE: کپی

    پرویز غلامی، جمشید قربانی، و شهلا قادری، “تاثیر سطوح مختلف شوری و خشکی بر صفات جوانه زنی گونه چاودارکوهی (Secale montanum) در مراحل اولیه رشد،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 3، no. 8، pp. 78–88، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188365/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button