مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه عملکرد و اجزای عملکرد شش رقم و توده محلی پیاز خوراکی (.Allium cepa L) تحت تأثیر سن نشاء در منطقه میناب

صفحات

 صفحه شروع 241 | صفحه پایان 253

چکیده

 به منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد پنج رقم و یک توده محلی پیاز روزکوتاه تحت تأثیر سن نشاء, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی میناب اجرا شد. عامل اصلی به سن نشاء شامل 50, 60 و 70 روزه و و عامل فرعی به رقم شامل GVS 36388, GVS 36612, GVS 36812, مینه روا, پریماورا و توده محلی بلوچی اختصاص یافت. صفات مورد بررسی عبارت از طول و قطر سوخ, شاخص شکل سوخ, متوسط وزن سوخ, درصد وزنی چندقلویی و بولتینگ و عملکرد کل و قابل فروش و همچنین تعداد روز تا شروع برداشت سوخ بودند. براساس نتایج بیش ترین عملکرد قابل فروش سوخ در رقم پریماورا (503/34 تن در هکتار) و کم ترین آن در توده محلی بلوچی (107/16 تن در هکتار) به دست آمد. به طور کلی, سن نشاء 60 روزه بهتر از 50 و 70 روزه بود و این برتری در صفات طول و قطر و متوسط وزن و عملکرد قابل فروش سوخ و در همه ارقام کاملاً مشهود بود. از طرفی ارقام پریماورا و مینه روا با متوسط وزن سوخ و عملکرد بیشتر و درصد چندقلویی و بولتینگ کمتر, از پتانسیل نسبی بهتری نسبت به بقیه برخوردار بودند. به طور کلی با توجه به پتانسیل تولید سوخ در توده محلی بلوچی و همچنین بالا بودن قیمت بذر ارقام وارداتی و خروج ارز از کشور, در دستور کار قرار دادن توده محلی بلوچی جهت اصلاح صفات نامطلوب بولتینگ و چندقلویی می تواند کمک شایان توجهی به تأمین بذر مرغوب این رقم محلی نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن زاده خانکهدانی، حامد، و ابوطالبی جهرمی، عبدالحسین. (1397). مقایسه عملکرد و اجزای عملکرد شش رقم و توده محلی پیاز خوراکی (.Allium cepa L) تحت تأثیر سن نشاء در منطقه میناب. اکوفیزیولوژی گیاهی، 10(33 )، 241-253. SID. https://sid.ir/paper/188499/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زاده خانکهدانی حامد، ابوطالبی جهرمی عبدالحسین. مقایسه عملکرد و اجزای عملکرد شش رقم و توده محلی پیاز خوراکی (.Allium cepa L) تحت تأثیر سن نشاء در منطقه میناب. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1397؛10(33 ):241-253. Available from: https://sid.ir/paper/188499/fa

    IEEE: کپی

    حامد حسن زاده خانکهدانی، و عبدالحسین ابوطالبی جهرمی، “مقایسه عملکرد و اجزای عملکرد شش رقم و توده محلی پیاز خوراکی (.Allium cepa L) تحت تأثیر سن نشاء در منطقه میناب،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 10، no. 33 ، pp. 241–253، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188499/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button