مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,320
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

978
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی روشهای مختلف در کنترل پاجوش زیتون رقم زرد

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 106

چکیده

 پاجوشها در درخت زیتون به عنوان یک مصرف کننده (Sink) قوی عمل کرده و با میوه ها برای جذب آب و عناصر غذایی رقابت می کنند. به منظور کنترل پاجوشها آزمایشی در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار (4 درخت در هر کرت) از سال 1379 به مدت چهار سال در باغ شهید مطهری طارم پیاده شد. تیمارها عبارت بودند از شاهد (عدم کنترل), حذف مکانیکی پاجوش یک بار در سال (اواسط اردیبهشت), حذف مکانیکی کامل پاجوش (اواسط اردیبهشت, اواخر خرداد و اوایل مرداد) مصرف گلیفوزیت41% SL  به میزان6  لیتر در هکتار + سیتوویت 5/1 لیتر در هکتار, گلیفوزیت 41% SL  به میزان8  لیتردر هکتار, بروموکسینیل 22.5% SLو2.5 لیتر در هکتار, تو فور دی + ام ث پ آ 67.5% SL و 2 لیتر در هکتار و پاراکوات 20% SL 3  لیتر در هکتار. صفات مورد ارزیابی در این طرح شامل تعداد و طول رشد پاجوش, وزن تر و خشک پاجوش, تعداد و طول رشد شاخه نورسته, وزن تر 50 میوه, نسبت گوشت به هسته و درصد روغن بود. نتایج نشان داد تیمارهای توفوردی + ام ث پ آ, گلیفوزیت و گلیفوزیت + سیتوویت در کاهش تعداد پاجوش نقش موثری داشتند و تیمارهای هرس سه بار در سال, توفوردی + ام ث پ آ, گلیفوزیت وگلیفوزیت + سیتوویت در کاهش طول پاجوشها نسبت به بقیه تیمارها موثر بودند. تیمارهای هرس سه بار در سال, توفوردی + ام ث پ آ و گلیفوزیت باعث کاهش وزن تر و خشک پاجوشها شدند. در تعداد شاخه های نورسته بین تیمارهای اعمال شده هیچگونه اختلافی مشاهده نشد. تیمارهای هرس سه بار در سال, گلیفوزیت + سیتوویت, پاراکوات و گلیفوزیت باعث افزایش طول شاخه های نورسته شدند. تیمارها روی صفات میوه مثل وزن تر و خشک گوشت میوه, نسبت گوشت به هسته, وزن هسته, درصد روغن و عملکرد نقش موثری نداشتند. با توجه به نتایج به دست آمده جهت کنترل پاجوشهای زیتون رقم زرد, سموم توفوردی + ام ث پ آ, گلیفوزیت یا مخلوط گلیفوزیت +  سیتوویت توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظرکاخکی، سیدحسین، عظیمی، محمود، و رحیمیان مشهدی، حمید. (1386). ارزیابی روشهای مختلف در کنترل پاجوش زیتون رقم زرد. پژوهش و سازندگی، 20(1(پی آیند 74) در منابع طبیعی)، 101-106. SID. https://sid.ir/paper/18874/fa

    Vancouver: کپی

    ناظرکاخکی سیدحسین، عظیمی محمود، رحیمیان مشهدی حمید. ارزیابی روشهای مختلف در کنترل پاجوش زیتون رقم زرد. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(1(پی آیند 74) در منابع طبیعی):101-106. Available from: https://sid.ir/paper/18874/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین ناظرکاخکی، محمود عظیمی، و حمید رحیمیان مشهدی، “ارزیابی روشهای مختلف در کنترل پاجوش زیتون رقم زرد،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 1(پی آیند 74) در منابع طبیعی، pp. 101–106، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button