مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دو رقم زیتون زرد و روغنی شهرهای شیراز و کازرون

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 130

چکیده

 سابقه و هدف: ترکیب روغن زیتون در ارقام و شرایط مختلف کاشت متفاوت است. با توجه به این که استان فارس مناطق مستعد کشت زیتون به شمار می آید؛ این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های دو رقم اصلی زیتون (زرد و روغنی) شهرهای شیراز و کازرون صورت گرفت.مواد و روش ها: نمونه برداری از دو رقم زیتون زرد و روغنی در دو شهر شیراز و کازرون انجام شد و پس از تعیین ویژگی های فیزیکی, میوه های زیتون تحت استخراج مکانیکی قرار گرفتند, به این ترتیب که ابتدا میوه ها آسیاب شده و سپس طی مرحله مالش دادن قطرات ریز روغن به یکدیگر ملحق شدند. سپس استحصال روغن به وسیله سانتریفوژ انجام شد. آزمایشات فیزیکی میوه شامل اندازه گیری طول, عرض, وزن و حجم و آزمایشات شیمیایی بر روی روغن استحصالی مشتمل بر اسیدیته, پراکسید, عدد یدی, عدد صابونی, ترکیبات غیر-قابل صابونی به روش AOCS و ترکیب اسیدهای چرب توسط کروماتوگرافی گازی صورت گرفت.یافته ها: تمامی شاخص های فیزیکی و شیمیایی مورد ارزیابی به جز میزان اولئیک اسید در رقم روغنی کازرون با استانداردهای ملی و بین المللی روغن زیتون مطابقت داشت. تفاوت معنی داری بین اسیدیته, عدد یدی و پراکسید ارقام زرد و روغنی در هر دو منطقه وجود داشت (P<0.05)؛ در حالی که در مورد عدد صابونی و ترکیبات غیر قابل صابونی اختلاف معنی دار ملاحظه نشد (P>0.05). اولئیک اسید رقم زرد بالاتر از رقم روغنی و اسیدهای پالمیتیک, پالمیتولئیک, لینولئیک و لینولنیک رقم روغنی بیش از رقم زرد بود. رقم زرد شیراز دارای اولئیک اسید بیش از سایر نمونه ها بود و در رقم روغنی کازرون پایین تر از حداقل استاندارد تعیین گردید.نتیجه گیری: روغن زیتون رقم زرد شیراز دارای بالاترین سطح اولئیک اسید (75%) و پائین ترین میزان لینولئیک اسید است و از لحاظ ویژگی های کیفی ممتاز می باشد. در حالی که رقم روغنی شهر کازرون به سبب اولئیک اسید پایین و لینولئیک اسید بالا از کیفیت پایینی برخوردار است. بنابراین نتایج حاصل نشان داد؛ کیفیت روغن زیتون تابعی از نوع رقم و اقلیم کشت آن می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

هماپور، مسعود، حامدی، منوچهر، مصلحی شاد، مریم، و صفافر، حامد. (1393). بررسی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دو رقم زیتون زرد و روغنی شهرهای شیراز و کازرون. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(1)، 121-130. SID. https://sid.ir/paper/494391/fa

Vancouver: کپی

هماپور مسعود، حامدی منوچهر، مصلحی شاد مریم، صفافر حامد. بررسی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دو رقم زیتون زرد و روغنی شهرهای شیراز و کازرون. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(1):121-130. Available from: https://sid.ir/paper/494391/fa

IEEE: کپی

مسعود هماپور، منوچهر حامدی، مریم مصلحی شاد، و حامد صفافر، “بررسی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دو رقم زیتون زرد و روغنی شهرهای شیراز و کازرون،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 121–130، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/494391/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button