مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

القای اکسیداسیون پروتئین، فعالیت پروتئاز، تغییرات گروه های تیولی و ظرفیت آنتی اکسیدانتی کل در گیاه سیب زمینی (Solanum tuberosum) توسط نانو نقره و نیترات نقره در شرایط کشت در شیشه

صفحات

 صفحه شروع 231 | صفحه پایان 241

چکیده

 هدف: در این تحقیق, به منظور مقایسه سمیت و تنش اکسیداتیو احتمالی ناشی از اعمال نانو نقره و یون نقره, اثر غلظت های مختلف آن ها بر بعضی از شاخص های بیوشمیایی مرتبط با اکسیداسون پروتئین ها در گیاه سیب زمینی مورد مطالعه قرار گرفته است.مواد و روش ها: گیاهچه های سیب زمینی حاوی یک گره, به محیط کشت پایه MS حاوی غلظت های 10, 2, 0, و 20 میلی گرم بر لیتر از نانو نقره و نیترات نقره منتقل شدند. پس از 4 هفته, جدا کشت های رشد یافته به منظور اندازه گیری شاخص های موردنظر برداشت شدند.نتایج: محتوی پروتئین کل برگ در جدا کشت های تیمارشده با نانو نقره یا یون نقره, به جز در غلظت 2 میلی گرم بر لیتر از تیمار یون نقره, با افزایش غلظت کاهش نشان دادند. همچنین, تغییرات قابل ملاحظه ای در الگوی الکتروفورزی پروتئین های برگ در 5 باند پروتئینی مشاهده شد. محتوی گروه های کربونیل در تیمارهای نانو نقره و یون نقره با افزایش غلظت نقره افزایش یافت. محتوی تیول های پروتئینی و غیر پروتئینی به ترتیب کاهش و افزایش را نشان دادند. به علاوه, افزایش بیشتری در فعالیت پروتئاز و توان آنتی اکسیدانتی کل در جدا کشت های تحت تیمار یون نقره در مقایسه با نانو نقره مشاهده شد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که آسیب اکسیداتیو در جدا کشت های تحت تیمار با نانو نقره بسیار بیشتر از جدا کشت های تیمارشده با یون نقره است و علاوه بر آزادسازی یون نقره, اثرات ویژه مرتبط با نانو ذرات هم می تواند در القای تنش اکسیداتیو ناشی از نانو نقره در گیاه سیب زمینی دخالت داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقرزاده همایی، مظفر، و احسان پور، علی اکبر. (1395). القای اکسیداسیون پروتئین, فعالیت پروتئاز, تغییرات گروه های تیولی و ظرفیت آنتی اکسیدانتی کل در گیاه سیب زمینی (Solanum tuberosum) توسط نانو نقره و نیترات نقره در شرایط کشت در شیشه. سلول و بافت، 7(3 )، 231-241. SID. https://sid.ir/paper/188887/fa

    Vancouver: کپی

    باقرزاده همایی مظفر، احسان پور علی اکبر. القای اکسیداسیون پروتئین, فعالیت پروتئاز, تغییرات گروه های تیولی و ظرفیت آنتی اکسیدانتی کل در گیاه سیب زمینی (Solanum tuberosum) توسط نانو نقره و نیترات نقره در شرایط کشت در شیشه. سلول و بافت[Internet]. 1395؛7(3 ):231-241. Available from: https://sid.ir/paper/188887/fa

    IEEE: کپی

    مظفر باقرزاده همایی، و علی اکبر احسان پور، “القای اکسیداسیون پروتئین, فعالیت پروتئاز, تغییرات گروه های تیولی و ظرفیت آنتی اکسیدانتی کل در گیاه سیب زمینی (Solanum tuberosum) توسط نانو نقره و نیترات نقره در شرایط کشت در شیشه،” سلول و بافت، vol. 7، no. 3 ، pp. 231–241، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188887/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button