مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,044
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اصلاح فرمولاسیون قطره گیاهی بابونه به منظور بهینه سازی طعم آن

صفحات

 صفحه شروع 146 | صفحه پایان 151

چکیده

 توجه بیشتر به مصرف داروهای گیاهی نه تنها از لحاظ تولید می تواند صرفه اقتصادی در برداشته باشد, بلکه در مقایسه با داروهای شیمیایی ممکن است عوارض کمتری داشته باشد. بابونه در پیشگیری و درمان بیماری اولسر پپتیک و درمان گاستریت و بیماری اسپاسمی مجاری گوارشی مورد استفاده قرار گرفته و دارای اثر ضد میکروبی قابل توجهی نیز می باشد. علی الرغم خواص مفید درمانی این گیاه, فرمولاسیون تهیه شده از بابونه طعم تلخی داشته که در پذیرش آن توسط بیماران اثر منفی دارد. پس از گلدهی و رسیده شدن, گل های .Matricaria chamomilla L برداشت و خشک گردید و سپس با استفاده از روش های تقطیر با آب, اسپکتروفتومتری ,TLC,GC/MS میزان اسانس موجود در گل و میزان کامازولن و دیگر مواد موثره موجود در گیاه به صورت کیفی و کمی تعیین شد و درصد وزن گیاه خشک به گیاه تازه نیز تعیین گردید. سپس اتانول 70 درصد برای تهیه عصاره با روش پرکولاسیون و نسبت حلال به گل (1:8) انتخاب شد. پس از عصاره گیری کنترل های فیزیکی و شیمیایی روی عصاره انجام شد. سپس با استفاده از مواد شیرین کننده مناسب و پوشاننده های طعم سعی شد با حفظ خصوصیات و دوز مورد استفاده در قطره بابونه تولید شده موجود در بازار, طعم قطره بابونه اصلاح شود تا پذیرش بیشتری از نظر مصرف کننده داشته باشد. چندین فرمولاسیون ساخته شدند و با آزمایش های احساسی و آماری بررسی گردیدند, بهترین فرمولاسیون انتخاب شده توسط داوطلبان به عنوان فرمولاسیون نهایی با استفاده از عصاره تهیه گردید و مقدار اسانس و مواد موثره آن اندازه گیری شد. مناسب ترین شیرین کننده برای تهیه فرمولاسیون سدیم ساخارین می باشد و اسانس گیلاس به عنوان بهترین طعم دهنده برای پوشاندن طعم تلخ فرمولاسیون انتخاب شد. در نهایت فرمولاسیون تهیه شده عصاره بابونه حاوی 1/0 درصد اسانس گیلاس, 1 درصد سدیم ساخارین و 10 درصد سوکروز (برای پوشاندن طعم تلخ نهایی) به عنوان بهترین فرمولاسیون انتخاب گردید که از نظر آماری نیز برتری و تفاوت قابل قبولی نسبت به فرمولاسیون های دیگر داشت (P<0.05).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی دهکردی، نصراله، اصلانی، ابوالفضل، و گردان پور، نیلوفر. (1386). اصلاح فرمولاسیون قطره گیاهی بابونه به منظور بهینه سازی طعم آن. پژوهش و سازندگی، 20(2 (پی آیند 75) در منابع طبیعی)، 146-151. SID. https://sid.ir/paper/18910/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی دهکردی نصراله، اصلانی ابوالفضل، گردان پور نیلوفر. اصلاح فرمولاسیون قطره گیاهی بابونه به منظور بهینه سازی طعم آن. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(2 (پی آیند 75) در منابع طبیعی):146-151. Available from: https://sid.ir/paper/18910/fa

    IEEE: کپی

    نصراله قاسمی دهکردی، ابوالفضل اصلانی، و نیلوفر گردان پور، “اصلاح فرمولاسیون قطره گیاهی بابونه به منظور بهینه سازی طعم آن،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 2 (پی آیند 75) در منابع طبیعی، pp. 146–151، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/18910/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button