مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس و عصاره درمنه کوهی جمع آوری شده در ایران

صفحات

 صفحه شروع 346 | صفحه پایان 354

چکیده

 سابقه و هدف: فعالیت ضد میکروبی اسانس و عصاره های گیاهی از سال ها قبل, مورد توجه بوده است. مشکلات و کمبود های بسیاری در کنترل بیماری های باکتریایی گیاهی وجود دارد. از لحاظ تاریخچه ای, ترکیبات طبیعی گیاهی از منابع مهم با خاصیت درمانی به شمار می آیند. این مطالعه با هدف بررسی ترکیب شیمیایی و فعالیت های ضد باکتریایی اسانس و عصاره درمنه کوهی (Artemisia aucheri) انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی, ترکیبات اسانس و عصاره اتانلی درمنه کوهی به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC/MSS) و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLCC) شناسایی شدند. فعالیت ضد باکتریایی اسانس و عصاره با روش انتشار دیسک و رقیق سازی متوالی ارزیابی گردید.یافته ها: اصلی ترین ترکیب اسانس 1.8 سینئول (22.65 درصد) و مهمترین ترکیب پلی فنلی عصاره اسید کلروژنیک (264.9 mg/ll) بود. در بررسی MIC و MBC اسانس, بیشترین قطر هاله بازدارنده (در محدوده 6.4 تا 8 میلی متر و 6.4 تا 99 میلی متر) علیه باکتری های باسیلوس سوبتیلیس, برنریا نیگریفلوئنس, استرپتومایسس اسکبیس, رایزوبیوم رادیوباکتر, رایزوبیوم ویتیس, زانتوموناس آکسونوپودیس پاتوار سیتری و زانتوموناس آربوری کولا پاتوار جوگلندیس مشخص گردید. همچنین در ارزیابی MIC و MBC عصاره بیشترین قطر هاله بازدارنده (در محدوده 6.4 تا 8 میلی متر و 6.4 تا 9 میلی متر) علیه رایزوبیوم رادیوباکتر, برنریا نیگریفلوئنس, رایزوبیوم ویتیس, استرپتومایسس اسکبیس, باسیلوس سوبتیلیس, زانتوموناس آکسونوپودیس پاتوار سیتری, زانتوموناس آربوری کولا پاتوار جوگلندیس و رالستونیا سولاناساروم مشاهده شد.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس و نیز عصاره اتانلی درمنه کوهی از فعالیت ضد میکروبی مناسبی علیه باکتری های بیماری زای گیاهی برخوردار می باشند. بنابراین درمنه کوهی می تواند به عنوان یک آفت کش زیستی در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، پرنیان، کتابچی، ساغر، و روشن، وحید. (1395). بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس و عصاره درمنه کوهی جمع آوری شده در ایران. دنیای میکروب ها، 9(4 (پیاپی 29))، 346-354. SID. https://sid.ir/paper/189229/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی پرنیان، کتابچی ساغر، روشن وحید. بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس و عصاره درمنه کوهی جمع آوری شده در ایران. دنیای میکروب ها[Internet]. 1395؛9(4 (پیاپی 29)):346-354. Available from: https://sid.ir/paper/189229/fa

    IEEE: کپی

    پرنیان سعیدی، ساغر کتابچی، و وحید روشن، “بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس و عصاره درمنه کوهی جمع آوری شده در ایران،” دنیای میکروب ها، vol. 9، no. 4 (پیاپی 29)، pp. 346–354، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189229/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button