مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,099
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آگاهی مهندسین ناظر در خصوص عوامل ایجاد ضایعات در مراحل مختلف تولید گندم در استان قزوین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 همه ساله بیش از 30 درصد محصولات کشاورزی به هدر می رود. لزوم خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی در عرصه جهانیکنونی که غذا به عنوان یک اسلحه در دست برخی از قدرت ها به شمار می رود, تامین امنیت غذایی در کشور یک ضرورت محسوب می شود. در این راستا کاهش ضایعات, یکی از عوامل مهم در افزایش تولید و کاهش واردات می باشد. به منظور کاهش ضایعات و افزایش تولید گندم, وزارت جهاد کشاورزی طرح به کارگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی را به عنوان مهندسین ناظر کشاورزی, و آموزش شیوه های کاهش ضایعات گندم را به گندم کاران آغاز نمود. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان آگاهی مهندسین ناظر از عوامل ایجاد ضایعات در مراحل مختلف تولید گندم در استان قزوین می باشد. این تحقیق از نوع کاربردی بوده و جامعه آماری ای 112 نفر از مهندسین ناظر طرح خودکفایی گندم در استان قزوین می باشند. اطلاعات به شیوه میدانی و با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید, سپس تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS انجام شد. طبق نتایج به دست آمده, «بوجاری و ضد عفونی نکردن بذور» از نظر مهندسین مهم ترین عامل ایجاد ضایعات در مرحله کاشت, «عدم آگاهی از مراحل حساس نیاز آبی گندم» مهم ترین عامل ایجاد ضایعات در مرحله داشت و «ایجاد مرزهای عرضی در مزرعه به منظور آبیاری» مهم ترین عامل ایجاد ضایعات در مرحله برداشت می باشند. از نظر مهندسین ناظر, «بوجاری و ضدعفونی بذور» مهم ترین راه کاهش ضایعات در مرحله کاشت, «استفاده از شیوه های نوین آبیاری» مهم ترین راه کاهش ضایعات در مرحله داشت و «عدم ایجاد مرزهای عرضی در مزرعه به منظور آبیاری» مهم ترین راه کاهش ضایعات در مرحله برداشت بوده اند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بیرجندی، وحیده، و فرج اله حسینی، سیدجمال. (1388). بررسی میزان آگاهی مهندسین ناظر در خصوص عوامل ایجاد ضایعات در مراحل مختلف تولید گندم در استان قزوین. پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، 2(4)، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/189998/fa

Vancouver: کپی

بیرجندی وحیده، فرج اله حسینی سیدجمال. بررسی میزان آگاهی مهندسین ناظر در خصوص عوامل ایجاد ضایعات در مراحل مختلف تولید گندم در استان قزوین. پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی[Internet]. 1388؛2(4):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/189998/fa

IEEE: کپی

وحیده بیرجندی، و سیدجمال فرج اله حسینی، “بررسی میزان آگاهی مهندسین ناظر در خصوص عوامل ایجاد ضایعات در مراحل مختلف تولید گندم در استان قزوین،” پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، vol. 2، no. 4، pp. 1–13، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189998/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button