مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

883
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

221
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپ های مختلف چغندرقند تحت شرایط خشکی

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 111

چکیده

 به منظور بررسی جنبه های فیزیولوژیکی تنش کم آبی بر صفات مهم کمی 14 ژنوتیپ چغندرقند آزمایش دوساله در سال های 1388 و 1389 به صورت کرت های خردشده (Split plot) در قالب طرح بلو ک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام گرفت. آزمایش در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند کمال شهر کرج (با عرض جغرافیایی 35 درجه و 59 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 50 درجه و 75دقیقه شرقی به ارتفاع 1313 متر بالاتر از سطح دریا), اجرا شد. سطوح آبیاری در این آزمایش شامل دو سطح (S1 : آبیاری نرمال بصورت تبخیر پس از 80 میلی لیتراز طشتک کلاس A و S2 : تنش کم آبی به صورت تبخیر پس از 180 میلی لیتراز طشتک کلاس A) بودند که از طریق تغییر در دور آبیاری اعمال شدند. آبیاری از زمان کشت تا استقرار کامل گیاه (مرحله شش تا هشت برگی) برای کلیه تیمارها مشابه و از این مرحله به بعد بر اساس میزان تبخیر از طشتک تبخیر کلاس A برای هر تیمار انجام شد. اثرات آبیاری بر عملکرد قند خالص و عیار قند خالص در سطح p<0.01 معنی دار شد. اثرات متقابل سال در آبیاری به جز عملکرد ریشه بر سایر صفات در سطح p<0.01 معنی دار شد. اثرات رقم بر صفت عیار قند خالص و سدیم مضره در سطح p<0.01 و بر صفت پتاسیم مضره در سطح p<0.05 معنی دار شد. اثرات رقم در سال تنها بر صفت عیار قند (p<0.01) معنی دار شد. بیشترین عملکرد ریشه در شرایط نرمال به ارقام SBSIDR-1 و SBSIDR-14 و کمترین میزان آن در شرایط تنش به رقم SBSIDR-2 تعلق داشت. همچنین در شرایط تنش بیشترین عملکرد ریشه در رقم SBSIDR-5 و SBSIDR-14 و کمترین آن در رقم SBSIDR-2 مشاهده گردید. همچنین کمترین عملکرد قند خالص تولیدی در شرایط نرمال و در رقم SBSIDR-1 و SBSIDR-2 مشاهده گردید. بیشترین میزان سدیم مضره حاصله در رقم SBSIDR-4 بود که نسبت به رقم SBSIDR-5 با کمترین میزان سدیم, اختلافی معادل 57.14 درصد نشان داد. همچنین بیشترین درصد پتاسیم مضره حاصل شده به رقم SBSIDR-11 و کمترین میزان آن به ارقام SBSIDR-10 و SBSIDR-3 تعلق گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ایلکایی، محمدنبی، حبیبی، داوود، فروزش، پیمان، فتح اله طالقانی، داریوش، رجبی، اباذر، عروج نیا، سهیل، و داوودی فرد، مهدی. (1391). بررسی خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپ های مختلف چغندرقند تحت شرایط خشکی. زراعت و اصلاح نباتات ایران، 8(4)، 101-111. SID. https://sid.ir/paper/190281/fa

    Vancouver: کپی

    ایلکایی محمدنبی، حبیبی داوود، فروزش پیمان، فتح اله طالقانی داریوش، رجبی اباذر، عروج نیا سهیل، داوودی فرد مهدی. بررسی خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپ های مختلف چغندرقند تحت شرایط خشکی. زراعت و اصلاح نباتات ایران[Internet]. 1391؛8(4):101-111. Available from: https://sid.ir/paper/190281/fa

    IEEE: کپی

    محمدنبی ایلکایی، داوود حبیبی، پیمان فروزش، داریوش فتح اله طالقانی، اباذر رجبی، سهیل عروج نیا، و مهدی داوودی فرد، “بررسی خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپ های مختلف چغندرقند تحت شرایط خشکی،” زراعت و اصلاح نباتات ایران، vol. 8، no. 4، pp. 101–111، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/190281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button